Annonce
Sport

Tennisforbund arbejder på WTA-græsturnering i Danmark

Glyn Kirk/Ritzau Scanpix
DTF arbejder for at få Wimbledon-opvarmningsturnering til Danmark. Tiden arbejder imod det ambitiøse projekt.

Dansk Tennis Forbund (DTF) arbejder på at etablere en WTA-græsturnering på dansk grund, så Caroline Wozniacki, Clara Tauson og andre kvindelige tennisspillere kan varme op til Wimbledon i Danmark.

Det bekræfter formanden i DTF, Henrik Thorsøe Pedersen, over for Politiken.

Det er ikke bestemt, hvor græsbanerne skal etableres, men området omkring Royal Arena på Amager er en mulighed, fortæller formanden.

Det er vigtigt, at etableringen af turneringen ikke bliver en langstrakt affære, for så kan projektet ende med at gå op i ingenting.

- Tingene tager tid, men vi har allerede været i gang i over et år. Hvis det ikke bliver inden for de næste to år, så er det min fornemmelse, at projektet må opgives. Det er nødt til at realiseres inden for forholdsvis kort tid for at få en licens til en WTA-turnering.

- Det næste halve år vil gå med at få en afklaring med Københavns Kommune, siger Henrik Thorsøe Pedersen til Politiken.

Han fortæller også, at organisationen bag Wimbledon støtter idéen om en opvarmningsturnering på dansk grund. Realiseres turneringen, er det planen, at den skal afvikles to uger inden Wimbledon.

Der var senest en WTA-turnering på dansk grund i årene 2010-2012, da der blev spillet Danish Open på hardcourtunderlag i Caroline Wozniackis hjemby, Farum.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Hjertestarter hos Fakta

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Annonce