Ringkøbing

Temperaturmåling fra Ringkøbing Skjern Kommune melder om fortsat optimisme i erhvervslivet

Det går fortsat godt i erhvervslivet lokalt, viser temperaturmålingen fra Ringkøbing-Skjern Kommunes virksomhedspanel. PR-foto

85 procent af virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune har haft en positiv eller uændret vækst i omsætningen det seneste halve år, viser årlig temperaturmåling

Ringkøbing-Skjern: Det går godt i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Sådan lyder den helt korte konklusion på kommunens årlige spørgeskemaundersøgelse "Temperaturmåling blandt Ringkøbing-Skjern Kommunes virksomhedspanel 2018".

Om undersøgelsen skriver kommunen i en pressemeddelelse, at mens fire ud af 10 virksomheder det seneste halvår har oplevet en vækst i omsætningen på mere end 2 procent, har 44 procent af virksomhederne i samme periode oplevet en stabil omsætning. Forventningerne til det kommende halvår er ligeledes positive, da 42 procent forventer en positiv vækst i omsætningen på mere end 2 procent, mens 52 procent af virksomhederne forventer en uændret vækst i omsætningen.

Undersøgelsen viser dog også, at når data sammenlignes over tid, er udviklingen stilnet en smule af, og forventningerne til det kommende halvår er en anelse lavere end ved sidste måling i 2017.

"Det går rigtig godt"

- Uden at forklejne de enkelte svarresultater, der peger i den forkerte retning, hæfter jeg mig ved, at temperaturmålingen på langt størstedelen af områderne viser, at det går rigtig godt i Ringkøbing-Skjern Kommune, og at der stadig er en stor optimisme blandt vores virksomheder, lyder kommentaren fra borgmester Hans Østergaard.

Han tilføjer, at knap fire ud af 10 virksomheder har oplevet en positiv vækst i indtjeningen det seneste halvår, og at mere end hver tredje virksomhed har oplevet en stigning i antallet af beskæftigede.

Borgmesteren peger også på, at tre ud af fire virksomheder angiver, at de er helt eller delvist enige i, at Ringkøbing-Skjern Kommune er en erhvervsvenlig kommune, at 74 procent oplever, at kommunen arbejder målrettet på at skabe vækst.

En tredjedel af virksomhederne oplever ifølge temperaturmålingen, at manglen på kvalificeret arbejdskraft i meget høj eller høj grad er en barriere for, at virksomheden kan vækste. Det understreger vigtigheden af det fokus, kommunen har på rekruttering af arbejdskraft og borgere til kommunen, mener Hans Østergaard.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Entusiaster på lydløs reklametur: Nu er elbiler for alle

Annonce
Annonce
112

Solo-ulykke mellem Velling og Lem: Føreren af bilen er fløjet med helikopter til Skejby

Ringkøbing

Folketingskandidater blev mødt med åbne sind og politikertræthed

Ringkøbing

Det er altså ikke en ufo: Pletskud af Ringkøbing i den blå time

Ringkøbing

Fjorden Rundt for 30. gang: 1000 har allerede meldt sig til lang cykeltur

Ringkøbing

Følgebåd gik kold - i år skal det være: Christina vil svømme til Sverige

Ringkøbing

Lars Løkke holdt valgkamps-ispause i Ringkøbing: Se de mange billeder

Ringkøbing

I det helt fine selskab: One Collection-ejere skal på scenen i Dronningesalen

Ringkøbing

Alternativ sommerferie: Fjordvang Efterskole byder på tre dages camp