Annonce
Ringkøbing-Skjern

Teleanalytiker: Kommunen betaler advokat 200.000 kroner for at mørkelægge bredbåndserstatning

Sagen om det dristige kommunale udbud, der skulle have sikret lynhurtigt bredbånd til alle i Ringkøbing-Skjern, fortsætter med at koste kommunen dyrt. Arkivfoto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Ringkøbing-Skjern Kommune betalte en ekstern advokat 200.000 kroner for juridisk rådgivning, da teleanalytiker ville have aktindsigt i grundlaget for den erstatning på otte millioner kroner, som kommunen betalte efter at have trukket sig fra bredbåndskontrakt.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Sagen om det dristige kommunale udbud, der skulle have sikret lynhurtigt bredbånd til alle i Ringkøbing-Skjern, fortsætter med at koste kommunen dyrt.

Nu viser det sig, at kommunen har fået regning fra en ekstern advokat fra advokatfirmaet Bech-Bruun 200.000 kroner plus moms for bistand i forbindelse med ansøgninger om aktindsigt i sagen. Det er teleanalytikeren John Strand, som har bedt om adgang til papirer, der oplyser om grundlaget for den erstatning på otte millioner kroner, som kommunen betalte efter at have trukket sig fra den 70 millioner kroner dyre kontrakt.

Teleanalytikeren, der gennem adskillige år har været Ringkøbing-Skjern Kommunes digitale plageånd, er ikke i tvivl om, at pengene er brugt for at forhindre ham i at få indsigt i aftalen om erstatningssummen.

"Ét er sikkert, og det er, at jeg ikke stopper, før der er skabt fuld transparens i denne sag", skriver John Strand i en mail til byrådsmedlemmerne i Ringkøbing-Skjern og en stribe telepolitiske ordførere i Folketinget.

Det er ikke første gang, at teleanalytikeren klandrer Ringkøbing-Skjern Kommune for at mørkelægge oplysninger og forhindre offentligheden adgang til centrale dokumenter i bredbåndsagen. Han var manden, der i første omgang påpegede, at kommunen stort anlagte bredbåndskontrakt var i strid med loven om statsstøtte. Sagen endte med at kommunen trak sig og udbetalte erstatningen på otte millioner for at bryde kontrakten.

Hos Ringkøbing-Skjern Kommune ærgrer leder af digital udvikling og kommunikation Jesper Lemming sig over, at bruge eksterne midler til aktindsigten fra Strand.

- Almindeligvis har vi kompetencerne i huset til at vurdere ansøgninger om aktindsigt. Vi har pligt til at gennemføre en juridisk vurdering af, hvad vi kan og må udlevere. Denne sag var speciel og omfattede en hel del dokumenter, og derfor vurderede vi, at det var nødvendigt med eksterne bistand, siger Jesper Lemming.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce