Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tekniske fejl og regn har forsinket kabelarbejde på Vesterhav Syd

Der er lagt kabler i jorden i et bælte fra stranden og langs Lyngdraget og ud mod Holmsland Klitvej og videre mod transformatorstationen ved Søndervig Landevej. Billedet er fra Lyngdraget. Foto: Lars Kryger
Vattenfall er løbet ind i problemer med kabellægningen i Klegod. Der er opdaget en fejl i kablerne, og regnen har besværliggjort jordarbejdet.

Klegod: Vinterens store mængde regn og en teknisk fejl har forsinket kabelarbejdet på Vesterhav Syd-projektet ud for Holmsland Klit, som entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S udfører for Vattenfall.

Entreprenørfirmaet skulle på nuværende tidspunkt have færdiggjort arbejdet i Klegod med at trække kabler fra stranden, gennem sommerhusområdet ved Lyngdraget, under Holmsland Klitvej og videre til transformatorstationen ved Søndervig Landevej, men projektet er løbet ind i problemer.

- Vandmængderne har været så voldsomme, at det selv med større pumper har været vanskeligt at holde kabelrenderne fri for vand, og arbejdet har i perioder været helt stoppet, siger informationschef Esben Baltzer hos Vattenfall.

Der graves i halvanden meters dybde, så regnen har givet problemer langs hele ruten, som er på cirka 6,5 kilometer.

Samtidig er der konstateret en teknisk i kablerne, hvilket har bidraget til forsinkelserne.

- Kablerne er blevet testet, inden de blev lagt i jorden. Vi er frustrerede over fejlen, og det må vi have løst, siger Esben Baltzer.

Vattenfall er i kontakt med italienske selskab Prysmian, der har produceret kablerne. Fejlen er lokaliseret i kablerne, der går fra fra sommerhusområdet og ud under Holmsland Klitvej, men omfanget undersøges stadig.

Annonce

Går i dialog

Vattenfall vil prioritere at udføre det resterende kabelarbejde uden for turistsæsonen og vil nu gå i dialog med den lokale grundejerforening og naboer.

- Vattenfall har generelt oplevet stor forståelse i området for, at entreprenør Per Aarsleff har gjort sit bedste for at gennemføre arbejdet hurtigst muligt under de vanskelige forhold, men vi beklager naturligvis de gener forsinkelsen vil medføre, hedder det fra selskabet.

De 20 Vesterhav Syd-møller, der placeres cirka ni kilometer fra kysten, skal efter planen være i drift i fjerde kvartal 2023. Sidst i april sender Vattenfall en ny miljøkonsekvensrapport på projektet i høring, efter at den første rapport blev underkendt af Energiklagenævnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce