Annonce
Hvide Sande

Sag om højhus i Hvide Sande udsat: 'Tegningerne giver ikke retvisende indtryk af størrelsen'

Dette billede af, hvordan højhuset i Tyskerhavn kommer til at se ud, er ikke retvisende, mener teknik- og miljøudvalget, der har bedt om yderligere visualiseringer, før udvalget træffer beslutning i sagen. Visualisering fra teknik- og miljøudvalgets dagsorden.
Sagen om et eventuelt syv-etagers højhus i Tyskerhavn i Hvide Sande var på dagsordenen i teknik- og miljøudvalget; det er dog udsat, indtil politikerne får nogle tegninger af byggeriet, de kan forholde sig til.

HVIDE SANDE: Teknik- og miljøudvalget udsatte på sit møde tirsdag sagen om højhuset i Tyskerhavn - et projekt, der har fået navnet "Den vertikale hytteby"en - .

- Vi har brug for nogle yderligere visualiseringer; vi vil sikre os, at tegningerne er retvisende, og passer på virkeligheden, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S).

Sagen om højhusbyggeriet ved Tyskerhavnen endte med at blive udskudt - formentlig til næste møde om to uger.

Annonce

Teknik- og miljøforvaltningen havde da også i dagsordenen rejst tvivl om tegningerne:

"Administrationen vurderer, at de fremsendte visualiseringer af den 30 meter høje bygning ikke er retvisende i målestok set i forhold til redskabsskurene. Bygningen fremstår som om, den er placeret længere væk i baggrunden end vist på situationsplanen for området. Dette får bygningen til at virke mindre i skala", hedder det i dagsorden-teksten.

Det var altså også et enigt udvalgs synspunkt. Formentlig vil sagen blive behandlet på udvalgsmødet om 14 dage, skriver byrådsmedlem Svend Boye Thomsen på sin Facebook-side.

Debatvækkende sag

"Jeg kommer under alle omstændigheder til at stemme imod et byggeri i den højde ved Tyskerhavnen, men det er selvfølgelig helt fair, at man gerne vil have mere præcise visualiseringer i så vigtig en sag", skriver han.

"Det er dejligt, at vi bor i et område med driftige erhvervsfolk, der tænker nyt, men boliger i 30 meters højde ved Tyskerhavnen er en klar forbier."

Ifølge planerne skal højhuset være på syv etager, og det vil blive meget iøjnefaldende i det flade landskab. Masser af mennesker har da også kommenteret på det, siden Dagbladet skrev om sagen første gang i sidste uge.

Over 100 har kommenteret på sagen, og meningerne er mildest talt delte.

Vi har brug for nogle yderligere visualiseringer; vi vil sikre os, at tegningerne er retvisende, og passer på virkeligheden.

John G. Christensen, formand for teknik- og miljøudvalget.

"Det er vanskeligt at have et positivt syn på så højt et tårn i bybilledet. Det vil blive et fremmedelement i Hvide Sande. Kun klitterne og Troldbjerg rager lidt op. Arkitektonisk skæmmer det øjet," lyder en typisk kommentar.

"Fedt at der er nogen der vil bygge noget nyt og måske lidt anderledes," lyder en anden kommentar.

Annonce

Flere boliger

Ifølge ansøgningen skal højhuset i stueetagen indrettes med café/butik og andet, som understøtter aktiviteterne i området.

På de øvrige etager ønskes der etableret cirka 12 lejligheder på mellem 80 og 150 kvadratmeter, der ifølge ansøgningen dels sikrer liv i området året rundt, dels opfylder et behov for attraktive lejligheder med mulighed for fællesskab.

Forvaltningen vurderer, at føres projektet ud i livet, vil det bidrage til flere boliger i Hvide Sande. Byen er i forvejen presset på arealer til boligudvikling, hvorfor denne i fremtiden skal ske ved fortætning af byen, hvilket "Den vertikale hytteby" kan bidrage til.

Forvaltningen er dog bekymret for højhusbyggeriets indvirkning på det særprægede miljø i Tyskerhavn.

""Den Vertikale Hytteby" formentlig vil kunne tilpasses, så projektet ikke dominerer det bevaringsværdige kulturmiljø, men i højere grad spiller sammen med det, så begge dele fremhæves positivt", lyder vurderingen dog.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Anders har gået fra Nr. Lyngvig til Bruxelles og nærmer sig målstregen i Paris: - Det bliver nu rart at komme hjem og sove i min egen seng

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern

Nye grunde på vej i Skjern: Gammelt rensningsanlæg snart klar til udstykning

Ringkøbing

Christian er ny forperson i West Coast Pride: Jeg vil altid kæmpe for dem, der har det sværere end mig

Ringkøbing

Fem år gammel sø i populær bydel graves op og gøres dybere: Den er groet til i høje planter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Når man er ligeglad med kørekortet, koster det bilen

Hvide Sande

Husk brandalarmen: Familie glemte tændt stearinlys på brændeovn

Skjern

Nattens konger: Snedige betjente snød knallertkørere med bagholdsangreb

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Vestjylland

Fire firmaer fik bilerne tømt for værktøj

Ringkøbing For abonnenter

Cathrine fra Ringkøbing skal med fregatten 'Esbern Snare' for at jagte pirater i Guinea-bugten

Debat

Dit valg er vigtigt. Derfor giver vi gratis adgang til alt vores valgstof

Annonce