Annonce
Ringkøbing

Teatret OM fejrer jubilæum med melorme, musik og magi

En stærk trio fra Teatret OM er klar til at give 30-års jubilæet masser af krop og sjæl over temaet UR-NAT 2019. Fra venstre er det scenograf og billedkunstner Antonella Diana, kunstnerisk leder af egnsteatret, Sandra Pasini, samt skuespiller og musiker Annemarie Waagepetersen. Foto: Franscesco Galli
Teatret OM med hjemsted i Ringkøbing fejrer i midten af august 30-års jubilæum med en festival, der også sætter sit præg på byer som Videbæk, Hvide Sande, Lem, Skjern og Tarm.

Ringkøbing-Skjern: Der venter alle aldre et overflødighedshorn af kreativ kunst, synsindtryk og store oplevelser, når festivalen UR-NAT afvikles i dagene fra 13. til 18. august. Bag festivalen står Teatret OM, der dermed markerer sit 30-års jubilæum på bedste vis.

- I det vestjyske er vi vant til vindens kræfter, hvor vinden er med til at bygge bro mellem de lokale samfund. Kan vi bidrage med lidt mental blæst, har vi med kunstens kreative kraft lagt op til en række spændende oplevelser, siger skuespiller og musiker Annemarie Waagepetersen fra egnsteatret med hjemsted i Ringkøbing.

Og bygget bro bliver der under UR-NAT, da festivalens udbud af teaterforestillinger, koncerter, gøgl og parader også finder vej til Hvide Sande, Videbæk, Lem, Tarm og Skjern.

Den officielle åbning finder tirsdag 13. august sted i og omkring Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk. Her bliver der blandt andet præsenteret en udstilling over de mange højdepunkter, Teatret OM har stået for siden 1989. Ud fra ord, fotos, skitser og rekvisitter vil publikum få et indblik i teatrets liv og sjæl via forestillinger i ind- og udland.

Annonce

Program for UR-NAT International Performance Art Festival

13. August:

15.00: UR NAT: Åbning af Teatret OMs 30 års jubilæumsudstilling på Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk.

16.00: UR NAT: Åbning af tre kunstinstallationer i anlægget ved kunstpavillonen, Videbæk.

17.30: UR NAT: Små teateroptrin i anlægget ved kunstpavillonen, Videbæk.

19.30: UR NAT: Koncerten ”Stemmer i Vinden” med Vindenes Bro i Videbæk kirke.

20.30: UR NAT: Ildshow og fællessang i anlægget i Videbæk.

14. August:

13.00: UR NAT: 30 års jubilæumsudstilling i Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk.

11.00: UR NAT: Tre kunstinstallationer i anlægget ved Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk.

18.30: UR NAT: Koncerten "Stemmer i Vinden" med Vindenes Bro ved Alkjærskolen, Ringkøbing.

15. August:

13.00: UR NAT: 30 års jubilæumsudstilling i Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk.

11.00: UR NAT: Tre kunstinstallationer i anlægget ved Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk.

16. August:

16.00: UR NAT: "Kulturflod", festlig jubilæumsfejring på Torvet i Ringkøbing og ved Havnen i Ringkøbing. En række internationale og danske kunstnere optræder sammen med børn fra Velling friskole, Musikskolens teaterbørn.

17.00: UR NAT: Ouverture med teatergruppen, Batida, Ringkøbing Havn.

19.00: UR NAT: Ur-Nat teaterforestilling med Vindenes Bro, Ringkøbing Havn.

21.00: UR NAT: Musik ved duoen DJ Melt & Drop ved Smakkehuset på havnen i Ringkøbing.

17. August:

11.00: UR NAT: Ouverture med teatergruppen Batida på Banktorvet i Skjern.

11.00: UR NAT: Gibbon med Gandini - jonglørshow på havnen i Ringkøbing.

11.30: UR NAT: Vals på stylter med gruppen Tascabile di Bergamo, Ringkøbing Havn.

15.00- 20.00: UR NAT: Gøglerdag i Lem St: 15.10: Super Banda Clown med Teatro Tuyo. 16.15: Gibbon med Gandini - jonglørforestilling. 17.00: workshops for børn og voksne (maskemaling, jonglering, stylter ved Vindenes Bro og madworkshop med Teaterforeningen Theatron. 17.00: Små optrin i anlægget med danske og udenlandske skuespillere. 18.45: Forestillingen Ur-Nat med Vindenes Bro.

18. August

12.00: UR NAT: "Kulturfangst": Stor og visuel flot parade i Hvide Sande med deltagelse af børn fra Hvide Sande skole og Spjald skole sammen med danske og internationale kunstnere. Start ved Troldbjerg.

13.00: UR NAT: Forestillingen Ur-Nat ved Vindenes Bro på havnepladsen i Hvide Sande bag Café Gaflen.

17.00: UR NAT: Forestillingen The Yoricks ved Teatro Tascabile di Bergamo ved Spejderhuset i Tarm, Drosselvej 38, Tarm.

Skoleelever i parade

Ude i anlægget ved Vestjyllands Kunstpavillon vil man kunne opleve en kvinde, Tina Tarpgaard fra Recoil Performance Group, der er omgivet af tusindvis af plastspisende melorme. Det udspiller sig i et kuppelformet drivhus, hvor der er adgang for publikum.

Fra Videbæk breder de kulturelle ringe i de følgende dage sig til en række omegnsbyer, hvor der bliver budt på festlige og farverige oplevelser.

Listen over optrin er lang, men værd at nævne er eksempelvis paraden 'Kulturfangst', der søndag 18. august involverer flere end 400 skoleelever fra Hvide Sande og Spjald.

Fornøjeligt bliver det sikkert også, når UR-NAT 2019 ved aftentid den søndag afsluttes i Spejderhuset i Tarm. Her vil medlemmerne af teatergruppen The Yoricks give deres kærlighedserklæring til fortidens legendariske klovne.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];