Annonce
Vestjylland

Lokal teaterkreds modtog fornem pris: Har været med til at sætte Vestjylland på det kulturelle danmarkskort

Formand Nils-Jørn Krejbjerg omringet af sin bestyrelse, da Teaterkredsen Limfjorden modtog prisne som Årets Kulturkonge. Privatfoto
Teaterkredsen Limfjorden modtog prisen Årets Kulturkonge

Lemvig/Struer: Teaterkredsen Limfjorden er nu med til at sætte Vestjylland på Danmarkskortet, da foreningen i weekenden modtog prisen Årets Kulturkonge.

Årets Kulturkonge er en pris, som teaterproducenterne uddeler. Det vil sige, at de teatre, der rakker land og rige rundt og har fingeren på pulsen, hvert år indstiller tre teaterforeninger i landet, som har gjort en særlig og særdeles bemærkelsesværdig indsats.

Teaterkredsen Limfjorden blev nomineret for to år siden uden at modtage prisen. Det er usædvanligt, at en forening, der har været nomineret, kort tid efter rent faktisk modtager prisen.

Annonce

Prisen blev uddelt i den forgangne weekend, hvor Danmarks Teaterforeninger har afholdt deres årlige teaterseminar i Silkeborg. Mere end 600 personer, der repræsenterer teaterforeninger, teaterproducenter og skuespillere mødes, for at udbyde og fastlægge næste års teatersæson.

Teaterforeningerne i hele landet sidder med tilbageholdt åndedræt. For dem er det altid spændende at se, hvem der løber med prisen Årets Kulturkonge.

Komiteen bestående af repræsentanter for Folketeatret, Teater V og Danmarks Teaterforeninger besluttede at tildele Teaterkredsen Limfjorden denne fornemme pris i år.

Det er naturligvis med stor glæde, at Teaterkredsen Limfjorden modtager prisen, at vi er blevet set, noteret og påskønnet for indsatsen i et tyndt befolket Nordvestjylland

Nils-Jørn Krejberg, formand, Teaterkredsen Limfjorden.

Pristildelingen begrundes med at ”foreningen år efter år har formået at øge tilskuertal, trods trange sceneforhold, og at foreningen har lavet det fine og flotte stunt at rykke til Holstebro i forbindelse med Corona-nedlukningen, for på denne måde sikre, at alle deres tilskuere kunne få plads i til deres forestillinger i efteråret 2020. Godt tænkt og super flot gået og stor respekt for det fra os alle”.

- Det er naturligvis med stor glæde, at Teaterkredsen Limfjorden modtager prisen, at vi er blevet set, noteret og påskønnet for indsatsen i et tyndt befolket Nordvestjylland, siger formanden for teaterkredsen, Nils-Jørn Krejberg.

- Vores forening er baseret på frivillighed, at vi søger at fastholde en kulturel aktivitet i et område, hvor befolkningsantallet er vigende. Hvis man altid skal opsøge større byer for at få kulturelle oplevelser som f.eks. at gå i teater, hvorfor så bo her. Vi har derfor et samarbejde med en lang række organisationer, foreninger, kirker og efterskoler i Lemvig og Struer. Ved at styrke hinanden tror vi, at liv, udvikling og bosætning fremmes.

- Vi har i alt 32 teaterforestillinger med professionelle teatre fordelt over området. Vi har dermed en særdeles stor aktivitet. Selv om vi er en lille forening hører til de 10 procent af teaterforeninger med flest forestillinger. I den forløbne sæson har vi på nuværende tidspunkt spillet teater for mere end 2.000 tilskuere. Vi har stor folkelig forankring, som grundfæster os som et levende og samarbejdende tilbud i lokalsamfundet.

- Det er vores håb, at vi i fællesskab med organisationer og lokale medier vil støtte hinanden i øget bosætning ved formidling af netop de særlige tilbud, der eksisterer inden for vores lokalområde. Hvis vi ikke står sammen i denne indsats vil alle miste troen på, at det kan lykkes. Her har vi alle, sammen med de lokale medier et stort ansvar, siger formanden.

Teaterkredsen Limfjorden har, ud over æren ved at blive udpeget som en forening, ”andre teaterforeninger kan lære noget af”, modtaget en gratis ungdomsteaterforestilling.

- Lige nu bruger vi kræfterne på at sammensætte et repertoire, der også taler til publikum her i lokalområdet i næste sæson, siger Nils-Jørn Krejberg.

Annonce
Skjern For abonnenter

Ulvehun har ventet længe på en mage

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande For abonnenter

To firmaer med bud på genopbygning af raseret feriecenter: Formand for ejerforening håber på et godt resultat

Tarm For abonnenter

Varde vil have del i Ringkøbing-Skjerns vindmøllemillioner – og får det

Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er gået i mørkerød: Nu rammer den stigende coronasmitte også foreningslivet

Ringkøbing

Kjeld har en imponerende kamera-samling: - Jeg er langt bedre til at købe end at sælge

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Sport For abonnenter

Mathias Skræddergaard er ganske rolig: Vi skal nok ride stormen af og blive i toppen

Videbæk

Efter corona: Videbæk Stof- og Sycenters Fabrikssalg lukker med et brag af et todages ophørsudsalg tirsdag og torsdag

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Skjern

Skjern Bank opjusterer for 4. gang i fabelagtigt godt år

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Ringkøbings spillere bor rundt omkring i Jylland: Sådan fungerer deres travle hverdag med studie, arbejde og håndbold

Skjern

Ulvepar har slået sig ned i Skjern - det kan betyde ulvehvalpe til foråret

Annonce