Annonce
Navne

Teater skifter leder for første gang i mere end 50 år

Midt under den igangværende coronanedlukning har et lederskifte fundet sted på det verdensberømte, vestjyske teaterlaboratorium i Holstebro. Til venstre ses Per Kap Bech Jensen sammen med Eugenio Barba. Foto: Simone Dragone
Teatrets grundlægger og mangeårige leder, Eugenio Barba, stopper som teaterleder af det 56-årige teater og efterfølges af dramaturg Per Kap Bech Jensen.

Holstebro: Det er ikke hver dag, det sker.

Langtfra, faktisk.

Det er nemlig det første skifte på posten som teaterleder, der er sket i over 50 år i Taterlaboratorium - Odin Teatret, der dermed har taget hul på en ny æra.

Og det er et af de mest betydningsfulde skridt for Odin Teatret siden grundlæggelsen i Oslo i Norge i 1964:

Teatrets grundlægger og mangeårige leder, Eugenio Barba, stopper som teaterleder af det 56-årige teater og efterfølges af dramaturg Per Kap Bech Jensen.

Eugenio Barba fortsætter sit arbejde som teaterinstruktør for Odin Teatret.

Per K. B. Jensen er født i Sydkorea og er vokset op på Mors. Han blev cand.mag. i dramaturgi fra Aarhus Universitet i 2010. Ud over at have været udvikler og leder af diverse kultur- og teaterprojekter var han direktør for DSI Swinging Europe i Herning, inden han i 2014 blev administrator på Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret.

- Jeg glæder mig til at være med til at løse den kulturelle og kunstneriske arbejdsopgave sammen med de dygtige medarbejdere. Fremadrettet vil det være vigtigt at få sat teatret på danmarkskortet, at skabe nye internationale partnerskaber og fortsat være arnested for scenekunstnerisk diversitet, siger Per K.B. Jensen i en pressemeddelelse.


Jeg glæder mig til at være med til at løse den kulturelle og kunstneriske arbejdsopgave sammen med de dygtige medarbejdere.

Per Kap Bech Jensen, ny leder af Odin Teatret


Bestyrelsen for Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatrets har udpeget Per K.B. Jensen som den rette til at videreføre teatret.

- Han vil fastholde og udvikle dets nationale og internationale betydning dels gennem et højt kunstnerisk niveau og dels gennem dets unikke kombination af teaterfaglige specialiseringer og bred folkelighed, lyder det fra teatret, der har til huse i Særkærparken i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Dagny Helene Nielsen, Sdr. Vium, købte brudesko for 6000 en-ører hos Kronborg Sko i Tarm - og andre glimt fra før verden gik af lave

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Ringkøbing-Skjern

Efterskolernes formand om falske coronalyntest: - Det dur ikke med halvandet døgns ventetid på en mere sikker test

Annonce