Annonce
Ringkøbing

Teater i Ringkøbing: Viljen til Sejr

Lene Vestergårds nyfortolkning af "Coriolanus" af Shakespeare, som har fået titlen: "Viljen til Sejr", opføres på Vestjyllands Højskole. Foto: Casper Joel

Ringkøbing: Viljen til Sejr opføres onsdag 13. november kl. 19.30 på Vestjyllands Højskole. Det er Lene Vestergårds nyfortolkning af "Coriolanus" af Shakespeare, som har fået titlen: "Viljen til Sejr". Fortællingen er udviklet sammen med Vigga Bro.

Handlingen foregår i Rom for 2.500 år siden.

Publikum møder selvbevidste krigere, modvillige fodtudser og vægelsindede håndværkere. Man kommer tæt på den trofaste slavindes omsorg for krigsheltens lille søn og selvfølgelig på Coriolanus selv. Han er genial som hærfører, men mangler sansen for det politiske magtspil. Den har hans mor til gengæld, og dramaet om Roms overlevelse kommer til at stå mellem de to: Mor og søn.

Lene Vestergård har været tekstforfatter siden 1997. Hendes teater-cv er alenlangt og omfatter optræden på Baggård Teatret, Gladsaxe Teater, Fiolteatret, Odense Teater, Fair Play, Oslo Ny Teater, Stockholm Stadsteater med flere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce