Annonce
Ringkøbing

Teater i Ringkøbing: Viljen til Sejr

Lene Vestergårds nyfortolkning af "Coriolanus" af Shakespeare, som har fået titlen: "Viljen til Sejr", opføres på Vestjyllands Højskole. Foto: Casper Joel

Ringkøbing: Viljen til Sejr opføres onsdag 13. november kl. 19.30 på Vestjyllands Højskole. Det er Lene Vestergårds nyfortolkning af "Coriolanus" af Shakespeare, som har fået titlen: "Viljen til Sejr". Fortællingen er udviklet sammen med Vigga Bro.

Handlingen foregår i Rom for 2.500 år siden.

Publikum møder selvbevidste krigere, modvillige fodtudser og vægelsindede håndværkere. Man kommer tæt på den trofaste slavindes omsorg for krigsheltens lille søn og selvfølgelig på Coriolanus selv. Han er genial som hærfører, men mangler sansen for det politiske magtspil. Den har hans mor til gengæld, og dramaet om Roms overlevelse kommer til at stå mellem de to: Mor og søn.

Lene Vestergård har været tekstforfatter siden 1997. Hendes teater-cv er alenlangt og omfatter optræden på Baggård Teatret, Gladsaxe Teater, Fiolteatret, Odense Teater, Fair Play, Oslo Ny Teater, Stockholm Stadsteater med flere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce