Annonce
Vestjylland

Tatovørbutik meldt til politiet

- Jeg var ikke klar over, at vi ikke var registreret. Jeg har tidligere talt med vores bogholder om det og troede, det var i orden, siger Manu Sidor og tilføjer, at han har indsendt en registreringsblanket og betalt et gebyr. Arkivfoto
Sikkerhedsstyrelsen har anmeldt 16 tatoveringssteder til politiet - ét af dem ligger i Holstebro Kommune.

Vinderup: Vinderup Tattoo har fået en politianmeldelse på halsen.

Ikke for noget, indehaveren - rumæneren Manu Sidor - har gjort, men for noget han har undladt.

Vinderup Tattoo er én ud af i alt 16 tatoveringsbutikker over hele landet, som Sikkerhedsstyrelsen har politianmeldt for manglende registrering. Loven blev ændret i 2018, så alle tatovører og tatoveringssteder i lighed med landets solcentre skal lade sig registrere hos Sikkerhedsstyrelsen.

- Det vigtige for os er, at vi får adgang til at kontrollere hygiejnen på tatoveringsstederne. De hygiejniske forhold skal være forsvarlige for at undgå infektioner, når man bliver tatoveret. Og vi kan kun komme på tilsyn, når et tatoveringssted er registreret, forklarer Søren Muff, der er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Hvad er det, I især falder over under kontrolbesøg?

- Noget af det, vi typisk ser, er, at tatovørstudierne er lidt kunstnerisk inspirerede, og overflader og omgivelser ikke er så rengøringsvenlige. Her skal de tænke anderledes og have et andet mindset, så tatovørstolen står i et område, der er nemt at holde rent. For eksempel kan der drysse støv ned, hvis der er noget nedhæng fra loftet, som er besværligt at komme til, siger kontorchefen.

Tatoveringsloven

Tatoveringsloven, der trådte i kraft 1. juli 2018, stiller krav om, at alle tatovører og tatoveringssteder i Danmark skal registreres hos Sikkerhedsstyrelsen.
Eksisterende tatoveringssteder fik en frist frem til 1. januar 2019 - og kan frem til 2020 vælge mellem to typer registrering:
- Fuld registrering, hvor alle krav med hensyn til hygiejne, skriftlig information om risici til kunder samt oplysninger om de anvendte tatoveringsfarver skal opfyldes, og der betales et årligt gebyr på 5776 kroner.
- Registrering med en vejledningsordning, som betyder, at Sikkerhedsstyrelsen kommer på et besøg og vejleder om, hvordan stedet kan opfylde kravene, og der skal betales et gebyr på 1200 kroner.

Nye tatoveringssteder (etableret efter 1. juli 2018): Der skal laves en fuld registrering efter tatoveringslovens § 4.

Har rettet op på det forsømte

Fristen for registrering udløb ved årsskiftet.

- Jeg var ikke været opmærksom på det. Jeg har tidligere talt med vores bogholder om det og troede, det var i orden, beklager Manu Sidor.

Kontorchefen i Sikkerhedsstyrelsen har dog svært ved at se, hvordan landets tatovører kan være uvidende.

- Vi har gjort en massiv indsats for at informere. Vi har været ude på messer, og via branchen har vi været alle lister igennem og sendt besked ud til de forskellige tatovører, siger Søren Muff.

Ejeren af Vinderup Tattoo fortæller, at han efterfølgende har været inde på Virk.dk, registreret og betalt gebyret, der dækker myndighedernes udgifter til administration og kontrolbesøg.

Det bekræfter Sikkerhedsstyrelsen.

- Alt er i orden nu, siger Manu Sidor fra Vinderup Tattoo.

For nuværende har 297 tatoveringssteder og 768 tatovører registreret sig hos Sikkerhedsstyrelsen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce