Annonce
Vestjylland

Tatovørbutik meldt til politiet

- Jeg var ikke klar over, at vi ikke var registreret. Jeg har tidligere talt med vores bogholder om det og troede, det var i orden, siger Manu Sidor og tilføjer, at han har indsendt en registreringsblanket og betalt et gebyr. Arkivfoto
Sikkerhedsstyrelsen har anmeldt 16 tatoveringssteder til politiet - ét af dem ligger i Holstebro Kommune.

Vinderup: Vinderup Tattoo har fået en politianmeldelse på halsen.

Ikke for noget, indehaveren - rumæneren Manu Sidor - har gjort, men for noget han har undladt.

Vinderup Tattoo er én ud af i alt 16 tatoveringsbutikker over hele landet, som Sikkerhedsstyrelsen har politianmeldt for manglende registrering. Loven blev ændret i 2018, så alle tatovører og tatoveringssteder i lighed med landets solcentre skal lade sig registrere hos Sikkerhedsstyrelsen.

- Det vigtige for os er, at vi får adgang til at kontrollere hygiejnen på tatoveringsstederne. De hygiejniske forhold skal være forsvarlige for at undgå infektioner, når man bliver tatoveret. Og vi kan kun komme på tilsyn, når et tatoveringssted er registreret, forklarer Søren Muff, der er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Hvad er det, I især falder over under kontrolbesøg?

- Noget af det, vi typisk ser, er, at tatovørstudierne er lidt kunstnerisk inspirerede, og overflader og omgivelser ikke er så rengøringsvenlige. Her skal de tænke anderledes og have et andet mindset, så tatovørstolen står i et område, der er nemt at holde rent. For eksempel kan der drysse støv ned, hvis der er noget nedhæng fra loftet, som er besværligt at komme til, siger kontorchefen.

Annonce

Tatoveringsloven

Tatoveringsloven, der trådte i kraft 1. juli 2018, stiller krav om, at alle tatovører og tatoveringssteder i Danmark skal registreres hos Sikkerhedsstyrelsen.
Eksisterende tatoveringssteder fik en frist frem til 1. januar 2019 - og kan frem til 2020 vælge mellem to typer registrering:
- Fuld registrering, hvor alle krav med hensyn til hygiejne, skriftlig information om risici til kunder samt oplysninger om de anvendte tatoveringsfarver skal opfyldes, og der betales et årligt gebyr på 5776 kroner.
- Registrering med en vejledningsordning, som betyder, at Sikkerhedsstyrelsen kommer på et besøg og vejleder om, hvordan stedet kan opfylde kravene, og der skal betales et gebyr på 1200 kroner.

Nye tatoveringssteder (etableret efter 1. juli 2018): Der skal laves en fuld registrering efter tatoveringslovens § 4.

Har rettet op på det forsømte

Fristen for registrering udløb ved årsskiftet.

- Jeg var ikke været opmærksom på det. Jeg har tidligere talt med vores bogholder om det og troede, det var i orden, beklager Manu Sidor.

Kontorchefen i Sikkerhedsstyrelsen har dog svært ved at se, hvordan landets tatovører kan være uvidende.

- Vi har gjort en massiv indsats for at informere. Vi har været ude på messer, og via branchen har vi været alle lister igennem og sendt besked ud til de forskellige tatovører, siger Søren Muff.

Ejeren af Vinderup Tattoo fortæller, at han efterfølgende har været inde på Virk.dk, registreret og betalt gebyret, der dækker myndighedernes udgifter til administration og kontrolbesøg.

Det bekræfter Sikkerhedsstyrelsen.

- Alt er i orden nu, siger Manu Sidor fra Vinderup Tattoo.

For nuværende har 297 tatoveringssteder og 768 tatovører registreret sig hos Sikkerhedsstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ramt af tog: 45-årig fra Staby død

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce