Annonce
Kultur

Tarm tog forskud på Danmark Dejligst-glæder

I Tarm mødtes man fredag under Kulturtagene for at stifte bekendtskab med Danmarks Dejligst-programmet. Privatfoto.
Omkring 100 var mødt op til en fyraftensøl under Per Arnoldis kulturtage, da programmet for folke- og byfest blev præsenteret.

TARM: Det var lidt forårskøligt, men det forhindrede nu ikke børn og voksne i at møde op, da programmet for Danmarks Dejligst-festivalen blev præsenteret under Per Arnoldis kulturtage.

Folke- og byfesten finder sted i Hvide Sande lørdag den 25. maj, men offentliggørelsen af årets program for den gratis familiefest foregik i Tarm, der lægger by til næste års festival; denne finder sted den 22. august 2020 på markedspladsen langs åen.

Fyraftensfesten i Tarm var arrangeret i samarbejde med Tarm Udviklingsforum, og musiker Henrik Volf sørgede det musikalske lydspor, mens de voksne hyggede sig sammen med en fyraftensøl, og ungerne indtog hoppepuden.

Over 100 personer anslås at være mødt op.

Højdepunktet var selvfølgelig præsentationen af Danmarks Dejligst-programmet, der lige som sidste år i Bundsbæk Mølle byder på noget for enhver smag.

Det er andet år, Danmarks Dejligst i Naturens Rige holdes, og sidste år var 1500 mennesker fra hele kommunen mødt op.

Annonce

Musik og foreninger

I Hvide Sande foregår begivenhederne på flere scener.

På store scene på festivalpladsen kan man således - efter åbningstalen klokken 14.00 - i raskt gempe oplever HVAK Springerne, rockbandet Artful Candid, Vokal Vest, Ringkøbing Garden, sangeren og sangskriveren Karen Kougsgaard, sangeren Tamra Rosanes, rapperen Jokeren og pop-duoen Back to Back.

I VIF-loungen i SportsfiskerCenteret - VIF står for Very Important Frivillige! - kan man i løbet af dagen møde nogle af kommunens mange frivillige og flere byrådspolitikere, råd og samvirker.

I foreningsområdet kan man møde mere end 30 forskellige foreninger fra alle hjørner af kommunen.

Og på Lille Scene ved SportsfiskerCenteret kan man møde musikskolens talentbands, Karen Kousgaard endnu engang og Daniel Munk & "40 i skyggen".

Kan man slet ikke få nok, slutter dagen af med After Party fra klokken 22 til klokken to om natten med lokale bands, åben mikrofon og - ikke mindst - fadøl fra Hvide Sande Bryghus.

Dagen skabes i samarbejde med et hold frivillige, der som tak for hjælpen med praktiske opgaver op dagen efterfølgende modtager en del af overskuddet til deres respektive foreninger.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce