Annonce
Tarm

Tarm: Keld og Helda Heick på Mejeriets plakat

Blandt navnene på listen over programmet for 2020 på Mejeriet i Tarm er Keld og Hilda Heick. Arkivfoto: Michael Bager

Tarm: For nylig blev hovednavnet i Mejeriet i 2020 – Allan Olsen solo 30. oktober – offentliggjort og billetterne sat til salg.

Halvandet døgn senere var der udsolgt.

Men mejeriet har også andre kendte navne på plakaten næste år som Keld og Hilda, Erik Grip og Kristian Lilholt Trio.

Dertil kommer "The Grandfætters" i slutningen januar, en "yngre udgave" af Tørfisk. Et arrangement Mejeriet laver i samarbejde med spillestedet Generator.

Ronnie Flyvbjerg Olesen, kendt som pianist for Birthe Kjær og fra Mariehaven, kommer på besøg for at spille og fortælle om sin musikalske karriere.

Gary Snider med flere giver deres udgave af Leonard Cohens sange, mens Flemming Lauritsen fra Videbæk med band vil levere sange fra skrivebordsskuffen.

Hvert år har Mejeriet en koncert med et band, hvor et af medlemmerne er vokset op på egnen. I 2020 bliver det Mathias Bøttern, der kommer med sit band Apricity Quartet.

Koncertrækken afsluttes med et gensyn med Kristian Klarvand fra Vejle. På programmet er også foredrag med Ghita Nørby akkompagneret af Lars Hannibal, og Jytte Abildstrøm, som der fortæller om 50 års teaterliv.

Der kan købes et begrænset antal årskort med adgang til ni koncerter (undtaget Allan Olsen, red.) via Mejeriets hjemmeside.

Mejeriet forventer også at gentage fællessangsaftnerne med Lise og Jørn Esbjerg næste år.

Når det store ombygnings- og renoveringsprojekt er afsluttet i begyndelsen af 2020, vil der blive inviteret til indvielse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce