Sport

Tarm IF fik sæsonens første sejr i serie 3

Endelig var der noget at juble over i Tarm IF. Her fejrer spillerne sejren i serie 3 pulje 33 over Lem Boldklub. Privatfoto

Fodbold: For første gang i denne sæson lød sejrssangen flere gange i Tarm IFs omklædningsrum torsdag aften, hvor Tarm IF fik sæsonens første sejr i serie 3 pulje 33, da de hjemme slog Lem Boldklub 2-1. Det var en kærkommen revanche for Tarm, der i sæsonpremieren tabte hele 7-0 mod Lem.

Lem kom ellers foran i det første minut på en god omstilling, hvor Anders Møller Schmidt fik scoret til 1-0.

- Vi skulle lige i gang, men langsomt fik vi et klart overtag. Indstillingen var god, og spillerne fandt hinanden bedre og bedre, fortalte træner Jonas Jensen.

Efter en halv time udlignede en meget velspillende Jesper Skak på en god stikning fra Brian Kristensen. Det var også Jesper Skak, der scorede til 2-1. Det var på hovedstød 20 minutter før tid på indlæg fra André Behrle. Kort før tid brændte André Behrle straffespark, som Lems målmand Kevin Salvatore Bjerg Cuordileone reddede.

- Vi sad på den kamp, og det var fuldt fortjent, vi vandt, fortalte Jonas Jensen.

Resultatet betyder, Lem og Tarm deler sidstepladsen med fire point.

Håndbold: Skjern Håndbold havde hele tre spillere med på Divisionsforeningen Håndbolds rundens hold efter sjette runde i slutspillet. De tre er målmand Emil Nielsen, venstre fløj Bjarke Christensen og venstre back Thomas Mogensen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce