Sport

Tarm IF fik deres første point

Michael Nørgaard sikrede Tarm IF det ene point mod Kibæk. Arkivfoto: Henrik Olesen

Fodbold: Tarm IF fik sæsonens første point i serie 3 pulje 33, da de fredag aften hjemme spillede 1-1 mod Kibæk.

- Fortjent vi fik point. Vi skulle lige i gang efter den dumme start med det klare nederlag i Lem. Heldigvis var indstillingen god med masser af fight, fortalte træner Jonas Jensen.

Tarm spillede for direkte i første halvleg. Der blev for langt mellem kæderne. Efter knap en halv time scorede Kibæk til 1-0 på utroligt godt skud i langt sololøb.

- I anden halvleg fik vi lukket Kibæk ned med et godt højt pres. Kibæk fik da chancer, men Anders Mogensen havde flere gode redninger i mål, sagde Jonas Jensen.

Tarm fik udlignet efter 78 minutter. På oplæg fra Jesper Skak trak Michael Nørgaard ind i banen, og hans skud kunne lige snige sig ind over stregen.

Fodbold: Ringkøbing IF løb ind i et nederlag på 4-0 ude mod Holstebro i U19 liga 1 fredag aften.

- Set over hele kampen var Holstebro bedst. Vi har problemer med skader og andet, og det blev tydeligt efter pausen, hvor vi begyndte at skifte ud, fortalte træner Niels Henrik Larsen.

Første halvleg var lige og velspillet, og ved pausen var stillingen 0-0. Der havde været to frie hovedstød og et frit skud lige på Holstebros målmand i første halvleg.

På 11 minutter af anden halvleg bragte Holstebro sig foran 2-0 på en fejl og på et dumt straffespark.

- Så var vi færdige. Nederlaget var ok, men det var for stort, sagde Niels Henrik Larsen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce