Sport

Tarm/Foersum GF lukker dameafdelingen

Sofie Høi er sammen med andre spillere flyttet væk for at læse, og det betyder, Tarm/Foersum GF nu har valgt at trække klubbens hold i 3. division damer og i U18 piger, så nu er der ingen dameafdeling tilbage. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Med kun otte spillere og ingen målmand har Tarm/Foersum GF valgt at trække både dameholdet i 3. division og U18-holdet, så dameafdelingen er nedlagt.

3. division: For godt to år siden sluttede Tarm/Foersum GF på en nedrykningsplads i 1. division damer efter tre sæsoner i det fine selskab i landets næstbedste række.

Nu er der ingen dameafdeling tilbage i klubben.

- Det er træls, og det er meget trist. Men der kommer altså et tidspunkt, hvor det hele ikke nytter noget længere. Det tidspunkt er desværre kommet til os, fortæller Bente Nielsen fra Tarm/Foersum GF.

For år tilbage blomstrede ungdomsafdelingen også. Med Ronni Boy som træner vandt Tarm/Foersum GF det danske mesterskab. Nu er der heller ikke et U18-hold længere. Der er et hold U16 piger. Det er alt. På herresiden er der seniorhold og et hold U18.

Inden denne sæson flyttede nøglespillere som Sofie Høi og Kamilla Dahl til Odense. Andre seniorspillere stoppede, og det samme var tilfældet for flere af de spillere, der kunne have spillet U18.

- Til sidst var der ganske enkelt ikke spillere nok. Vi forsøgte at samle spillere nok til et hold i 3. division med de to seniorspillere, der var tilbage, og så skulle resten være U18. Men der var otte i alt, og der var ingen målvogter. Det var ikke sjovt for nogen længere. Vi havde håbet på tilgang af nogle af de spillere, der spillede U18 i Skjern. Men som tiden gik, og der blev usikkerhed om vores fremtid, så valgte de spillere anderledes hen over sommerpausen, fortæller Bente Nielsen.

Seniorholdet skulle igen trænes af Jan Djurhus fra Esbjerg, mens U18 skulle trænes af Simon Pedersen fra Snejbjerg. Nu stå de to uden trænerjob.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce