Annonce
Tarm

Tarm får et Instagram-hotspot: Nu skal der plantes flere hundrede japanske kirsebærtræer

De japanske kirsebær på Bispebjerg Kirkegård trækker mange besøgende hvert eneste år. Nu skal der også plantes en allé af japanske kirsebær i Tarm. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Folk valfarter til de japanske kirsebær om foråret, og nu skal trafikken ledes til Tarm. Her skal der etableres en stor allé, og allerede nu er der solgt 25 træer til lokale borgere og virksomheder.

TARM: I flere år har de japanske kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård i København trukket tusindvis af besøgende, der har taget mobilen frem og skudt en selfie eller blot nydt det eventyrlige, lyserøde konfetti mellem grenene.

Hvis man bor i Vestjylland, kræver det som minimum en billet over Storebæltsbroen for at se forårsmiraklet.

Men det kan man spare, for nu vil Tarm også være med på bølgen og have et lige så smukt sted, der kan trække adskillige Instagram-opslag.

Annonce

Da keramiker Dorte Schmidt Mortensen så et tv-indslag om, at 250.000 besøgende var kommet forbi de japanske kirsebær i hovedstaden, tænkte hun, at den attraktion kunne de da også få i Tarm, så hun henvendte sig til Tarm Udviklingsforum med ideen.

Forslaget blev godt modtaget, og nu er planen, at der skal plantes 240 japanske kirsebærtræer i en 360 meter lang allé, der skal gå fra biblioteket og til cykelstien langs åen parallelt med Engdraget, hvilket i forvejen er et populært sted at gå tur.

Alleen bliver lidt større end den allé, der er etableret på Langelinie Park ved siden af Den Lille Havfrue. Lige nu søges der penge til projektet, og desuden kan private og virksomheder købe et træ. Allerede nu er der 25, som har købt et fire meter højt træ til 1600 kroner.

- Så vil vi plante dem efterhånden, som vi får penge til det, forklarer Dorte Schmidt Mortensen, der håber, at træerne også gør noget godt for biodiversiteten.

En god oplevelse

Salget af træer går via Tarm Udviklingsforum, og initiativtagerne håber at kunne plante de første træer i løbet af efteråret og allersenest til næste efterår.

Det eneste, de mangler, er en ejer af en rendegraver, som kunne give en hånd med. Træerne skulle kunne springe ud allerede året, efter de er sat. Faktisk står de japanske kirsebær i fuldt flor, når der er konfirmationer.

Her er arbejdsgruppen bag de japanske kirsebær i Tarm. Fra venstre er det Laila Hanghøj Mosgaard, Dorte Schmidt Mortensen og Ann Helene Laier. Privatfoto

Det er meningen, at det skal være hele byens allé, og Tarm har gode erfaringer med at satse på det kunstneriske. I forvejen er der mange skulpturer rundt om i byen, og ligesom i Skjern er Per Arnoldis kulturtag et trækplaster.

Næstformand i Tarm Udviklingsforum, Karsten Jensen, fortæller, at mange - både lokale og udefrakommende - slår sig ned under kulturtagene.

- Vi gør det for at give folk en oplevelse, og er det så noget, de kommer udenbys fra for at opleve, bliver det jo bare endnu mere spændende, siger Karsten Jensen.

Vi gør det for at give folk en oplevelse, og er det så noget, de kommer udenbys fra for at opleve, bliver det jo bare endnu mere spændende.

Karsten Jensen, næstformand Tarm Udviklingsforum
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Skjern For abonnenter

Varm skolekartoffel skubbes til det nye byråd: - Det mest ordentlige at gøre, siger Trine Ørskov

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern Forsynings kampagne havde ingen effekt:  Kun 316 ud af 33.000 forbrugere brugte stemmesedlen

Ringkøbing For abonnenter

Vestas præsenterede sin trafikløsning: Vil anlægge helt ny vej i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern

Det bliver dyrere at have penge stående i Landbobanken: Indlånsrenten sættes yderligere ned

Hvide Sande

Institution på Klitten solgte steaks og hummere i 33 år: Personalemangel lukker Sandslottet

Ringkøbing-Skjern

Stigende smitte giver kø: Nu skal der igen bestilles tid til coronatest

Debat For abonnenter

Dagbladet mener: Bliv væk fra skydeterrænet i Borris og lad Forsvaret passe sit arbejde

Tarm

Motorcyklist skred ud: Landmand efterlod beskidt vej

Vestjylland

Savnet i tre år: Lig af forsvundet mand er fundet

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hvide Sande

Overspænding på Svanittavej: Entreprenør ramte strømkabel

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog og videoanalyse: Endnu en meget tæt kamp - men denne gang var Skjern bedst

Ringkøbing

Millionstøtte til spillestedet Generator: - Det er et kæmpe skulderklap

Annonce