Tarm

Tarm Elværk gav overskud på 753.000 kroner

Ordstyrer Kurt Foged og formand Bent Østergaard med beretning om Tarm Elværk. PR foto
Tarm Elværk gav på generalforsamling 50.000 kroner til det lokale idrætsliv.

Tarm: Tarm Elværk holdt tirsdag aften den årlige generalforsamling på Bechs Hotel. Kurt Foged blev valgt som ordstyrer og guidede de fremmødte godt gennem aftenen. Formanden Bent Østergaard fik som den første ordet. I sin formandsberetning kunne han med tilfredshed se tilbage på 2018 som et år med overskud på 753.000 kr. mod 170.000 kr. før. Regnskabet var påvirket af en positiv regulering fra Energitilsynet.

Egenkapitalen andrager knap 29 mio. kr., som svarer til en soliditetsgrad på 86 procent. Tarm Elværk er sammen med andre elselskaber i et fælles handelsselskab Samstrøm, som i Tarm hedder Tarm Elhandel.

- 75 procent af de mulige kunder køber el hos os, og det vil vi gerne kvittere for ved at give noget tilbage til kunderne og støtte det store frivillige arbejde blandt aktive idrætsudøvere, sagde Bent Østergaard.

Direktør Kurt Nielsen og formand Bent Østergaard og repræsentanter fra det frivillige arbejde for idrætten med deres gavecheck. PR foto

Støtte til idrætten

Et samlet beløb på 50.000 kr. blev fordelt mellem repræsentanter for Tarm Svømmeklub, Tarm Badmintonklub, Tarm-Foersum Gymnastikforening, Tarm Tennisklub og Tarm Idrætsforening, som hver fik en check overrakt. Desuden er der støttet med el-tavle til juletræstænding ved kulturtagene og ABC Supermarked.

Byggeri i nær fremtid

Direktør Kurt Lindy Nielsen gennemgik det positive regnskab, og på den baggrund er det besluttet at modernisere den gamle driftsbygning på Skolegade 23. Tegninger af en ny to-etages administrationsbygning, værksted og garageanlæg er klar og blev vist på lærredet. Der var genvalg til bestyrelsen til Finn Heilsvig og Bent Østergaard. Som revisor blev revisionsfirmaet EY genvalgt med stor tilfredshed. Fra bestyrelsen var der også tak til direktion og medarbejdere for veludført arbejde i året løb. /Bodil

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce