Annonce
Læserbrev

Tarm Bibliotek er et godt sted, som vi ikke vil undvære

Annonce

Læserbrev: Med stor glæde læste jeg Eva Sønderbys indlæg om Tarm Bibliotek samt Dagbladets artikel om en formiddag på det gode samlingssted, vi har på biblioteket. Det var også skønt, at ved folketingsvalget sad mange og samlede underskrifter mod lukning af biblioteket. Tak for det.

Både unge og gamle, småbørn og skoleelever, nørder af alle slags og folk, der bare elsker at læse, kan komme der. Vi har fuldstændig vænnet os til selv at åbne døren, mærke roen eller dæmpet aktivitet, nyde synet og lyden af børn, der hjælpes og undervises af en bibliotekar. Måske dumper man ind i et møde med en person fra egnen, der har noget at fortælle om vores kultur og vores fortid. Børneteater og forfattermøder for voksne er her også.

Flere læseklubber nyder godt af bibliotekarernes kompetente og venlige service. Bøgerne henter en af læseklubbens medlemmer selv efter aftale med en bibliotekar, og de står på en hylde klar til at tage med og dele ud. Det hele er så enkelt, så trygt og hjemligt. Møder man en bibliotekar, der går og rydder op, får man en venlig bemærkning og eventuelt svar på et spørgsmål, der trænger sig på.

Kommer man en aften, fordi man pludselig er gået ud for læsestof, møder man mennesker, der nyder at "græsse" langs reolerne. Det virker afstressende efter en travl arbejdsdag. Og man bliver så glad, fordi man har så mange bøger til sin rådighed. Mange bruger også computerne, og stilfærdigt står et par unge mennesker og diskuterer de resultater, de finder digitalt.

Ja, biblioteket er med til at gøre Tarm til en god by at leve i. Det kan ikke passe, at det skal tages fra os!

Hvorfor kan nogle af de andre biblioteker ikke også være selvbetjent? Vi var noget rystede, da vi skulle klare døråbning og udlån selv, men nu nyder vi at føle os som en del af en berigende kulturinstitution. Man sparede meget ved ændringen dengang, og vi kan se, at udlånet i Tarm ikke er faldet mere end andre steder. Forsøg dog at få andre biblioteker med på ideen, for det er godt for en bys sammenhold at være fælles om noget. Når vi føler, at biblioteket er vores, passer vi bedre på det.

I den moderne verden er det jo ikke blot udlånet af bøger, der fortæller om kulturen. Brugen af mobiltelefonen med mere spiller naturligvis en rolle for mængden af udlån af faglitteratur. Men prøv at se på bibliotekets samling af skønne billedbøger. Man ønsker, at man stadig havde småbørn hjemme og kan næsten ikke lade være at låne et par stykker. Er man til krimier, så frister rækken af spændingslitteratur, og man går hjem med en bog, der brænder i tasken og skal nydes i en god stol, mens verden omkring en forsvinder.

Vi har meget kultur i Tarm: Kirken, mejeriet, gymnasiet, gode børneskoler med mere, og biblioteket er en meget vigtig del af det at være borger i Tarm. Det må kommunen lade os beholde!

21072008 Tarm Bibliotek - om sommerlæsning Foto: Jørn Deleuran
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce