Annonce
Navne

Talentfulde VGT-elever hædret ved diplomoverrækkelse

Følgende elever fra Vestjysk Gymnasium Tarm har modtaget et diplom, fordi de har gennemført et 2-årigt forløb ved Akademiet for Talentfulde Unge: Amalie Bøttern Steffensen, Benjamin Rabjerg (th) og Niels Kristian Lindberg Rahbek Larsen (tv). Marcus Høgsbro Ottosen har også gennemført forløbet, men var ikke til stede ved fotograferingen. Foto: ATU Midt
Akademiet for Talentfulde Unge Midt tog for 7. gang afsked med en årgang elever fra mange gymnasieskoler i Region Midtjylland - herunder elever fra Vestjysk Gymnasium i Tarm.

Tarm: 190 engagerede og talentfulde gymnasieelever har gennem de sidste to år fulgt et intensivt talentprogram på Akademiet for Talentfulde Unge | Midt - herunder elever fra VGT i Tarm.

Gymnasieeleverne har brugt en stor del af deres fritid på at gå mere i skole, når de er rejst fra alle hjørner og afkroge af Region Midtjylland til enten Herning eller Aarhus for at modtage undervisning af lektorer og professorer på nogle af regionens videregående uddannelser, og eleverne har også været forbi flere af Region Midtjyllands videnstunge virksomheder, hvor de har set eksempler på, hvordan den tilegnede akademiske viden anvendes.

Eleverne på Akademiet for Talentfulde Unge, der på torsdag modtog diplom for deres indsats har altså gennem deres tid på ATU forberedt sig ekstra på at tage hul på fremtiden, når de til sommer får studenterhuer på.

Aarhus Universitets rektor, Brian Bech Nielsen, holdt talen til de unge talenter.

”Det er meget opløftende, at vi i Danmark har så mange unge mennesker, som ikke alene er fagligt dygtige, men som også har et stort drive i forhold til at udfordre sig selv og sætte deres evner i spil. Den energi og det samfundsengagement skal vi kunne matche i uddannelsessektoren, så vi giver de unge en god platform til at udvikle sig yderligere. Derfor er det afgørende, at vi har det gode tværgående samarbejde, som vi har med Akademiet for Talentfulde Unge. Det er et samarbejde, som Aarhus Universitet sætter stor pris på, og som jeg mener er med til at styrke Danmark som vidensamfund,” siger Aarhus Universitets rektor, Brian Bech Nielsen.

Også Region Midtjylland ser stor værdi i samarbejdet mellem regionens gymnasieskoler, de videregående uddannelser og flere af regionens virksomheder.

”Det er af afgørende betydning, at vi giver unge gymnasieelever i Region Midtjylland de bedste muligheder og åbner de horisonter, som de har brug for i deres udvikling. Sådan skabes fremtidens engagerede samfundsborgere - gennem unge som udvikler sig fagligt og samtidig udforsker deres nysgerrighed i forhold til omverdenen. Vi er derfor glade for at være med til at sikre, at regionens gymnasieelever og kommende HF-elever kan mødes i et læringsfællesskab, der rækker udover deres skolegang. Læringsfællesskabet sætter samtidig perspektiver på deres hverdag og viser både uddannelses- og karrieremuligheder i Region Midtjylland.” udtaler Regionsrådsformand, Anders Kühnau.

”Det er en stor dag, hver gang vi tager afsked med en årgang af vores elever,” udtaler leder af Akademiet for Talentfulde Unge | Midt, Anne Harrits. ”Det er fantastisk at se, hvordan eleverne suger den viden til sig, som vi præsenterer dem for sammen med vores mange gode samarbejdspartnere. De unge talenters udvikling er meget tydelig, men ikke entydig. Akademiet for Talentfulde Unge skaber det fælles læringsståsted, der gør det muligt for eleverne at udvikle sig og dygtiggøre sig i lige præcis så mange forskellige retninger, som der er elever. Årgang 2017, som vi tager afsked med, går med løftet hoved og åbne øjne ind i den fremtid, de står overfor, og de er både bevidste om og glæder sig til, at de med deres talenter og kompetencer skal være med til at skabe deres og vores fremtid”, fortsætter Anne Harrits.

Akademiet for Talentfulde Unge | Midt har eksisteret siden 2011 som et samarbejde mellem regionens gymnasier, Aarhus Universitet, VIA University College, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og en række af regionens virksomheder. Torsdag modtog 7. årgang af elever fra regionens gymnasieskoler et diplom.

I 2020 opstartes et program for regionens HF-elever, og Akademiet for Talentfulde Unge | Midt ser frem til at skabe et godt og inspirerende læringsfællesskab for HF-elever fra regionens HF-skoler.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Sport

Trods kritik af Qatar fra hele verden tager Arne og Videbæk-Dannebrog til VM: - Qatar gør alt forkert, men det er ikke min kamp

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Annonce