Annonce
Navne

Talentfulde VGT-elever hædret ved diplomoverrækkelse

Følgende elever fra Vestjysk Gymnasium Tarm har modtaget et diplom, fordi de har gennemført et 2-årigt forløb ved Akademiet for Talentfulde Unge: Amalie Bøttern Steffensen, Benjamin Rabjerg (th) og Niels Kristian Lindberg Rahbek Larsen (tv). Marcus Høgsbro Ottosen har også gennemført forløbet, men var ikke til stede ved fotograferingen. Foto: ATU Midt
Akademiet for Talentfulde Unge Midt tog for 7. gang afsked med en årgang elever fra mange gymnasieskoler i Region Midtjylland - herunder elever fra Vestjysk Gymnasium i Tarm.

Tarm: 190 engagerede og talentfulde gymnasieelever har gennem de sidste to år fulgt et intensivt talentprogram på Akademiet for Talentfulde Unge | Midt - herunder elever fra VGT i Tarm.

Gymnasieeleverne har brugt en stor del af deres fritid på at gå mere i skole, når de er rejst fra alle hjørner og afkroge af Region Midtjylland til enten Herning eller Aarhus for at modtage undervisning af lektorer og professorer på nogle af regionens videregående uddannelser, og eleverne har også været forbi flere af Region Midtjyllands videnstunge virksomheder, hvor de har set eksempler på, hvordan den tilegnede akademiske viden anvendes.

Eleverne på Akademiet for Talentfulde Unge, der på torsdag modtog diplom for deres indsats har altså gennem deres tid på ATU forberedt sig ekstra på at tage hul på fremtiden, når de til sommer får studenterhuer på.

Aarhus Universitets rektor, Brian Bech Nielsen, holdt talen til de unge talenter.

”Det er meget opløftende, at vi i Danmark har så mange unge mennesker, som ikke alene er fagligt dygtige, men som også har et stort drive i forhold til at udfordre sig selv og sætte deres evner i spil. Den energi og det samfundsengagement skal vi kunne matche i uddannelsessektoren, så vi giver de unge en god platform til at udvikle sig yderligere. Derfor er det afgørende, at vi har det gode tværgående samarbejde, som vi har med Akademiet for Talentfulde Unge. Det er et samarbejde, som Aarhus Universitet sætter stor pris på, og som jeg mener er med til at styrke Danmark som vidensamfund,” siger Aarhus Universitets rektor, Brian Bech Nielsen.

Også Region Midtjylland ser stor værdi i samarbejdet mellem regionens gymnasieskoler, de videregående uddannelser og flere af regionens virksomheder.

”Det er af afgørende betydning, at vi giver unge gymnasieelever i Region Midtjylland de bedste muligheder og åbner de horisonter, som de har brug for i deres udvikling. Sådan skabes fremtidens engagerede samfundsborgere - gennem unge som udvikler sig fagligt og samtidig udforsker deres nysgerrighed i forhold til omverdenen. Vi er derfor glade for at være med til at sikre, at regionens gymnasieelever og kommende HF-elever kan mødes i et læringsfællesskab, der rækker udover deres skolegang. Læringsfællesskabet sætter samtidig perspektiver på deres hverdag og viser både uddannelses- og karrieremuligheder i Region Midtjylland.” udtaler Regionsrådsformand, Anders Kühnau.

”Det er en stor dag, hver gang vi tager afsked med en årgang af vores elever,” udtaler leder af Akademiet for Talentfulde Unge | Midt, Anne Harrits. ”Det er fantastisk at se, hvordan eleverne suger den viden til sig, som vi præsenterer dem for sammen med vores mange gode samarbejdspartnere. De unge talenters udvikling er meget tydelig, men ikke entydig. Akademiet for Talentfulde Unge skaber det fælles læringsståsted, der gør det muligt for eleverne at udvikle sig og dygtiggøre sig i lige præcis så mange forskellige retninger, som der er elever. Årgang 2017, som vi tager afsked med, går med løftet hoved og åbne øjne ind i den fremtid, de står overfor, og de er både bevidste om og glæder sig til, at de med deres talenter og kompetencer skal være med til at skabe deres og vores fremtid”, fortsætter Anne Harrits.

Akademiet for Talentfulde Unge | Midt har eksisteret siden 2011 som et samarbejde mellem regionens gymnasier, Aarhus Universitet, VIA University College, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og en række af regionens virksomheder. Torsdag modtog 7. årgang af elever fra regionens gymnasieskoler et diplom.

I 2020 opstartes et program for regionens HF-elever, og Akademiet for Talentfulde Unge | Midt ser frem til at skabe et godt og inspirerende læringsfællesskab for HF-elever fra regionens HF-skoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Store corona-vaccinationsdag: 940 borgere får i dag første skud Pfizer i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Sport

Stor donation til Waterz

Annonce