Annonce
Navne

Talentforløb giver åbne horisonter

Maria Heskjær Eriksen og Inger-Marie Gørtz Andersen har nu diplom på, at de har afsluttet det to-årige talentforløb fra Akademiet for Talentfulde Unge. Privatfoto
Gymnasieelever har netop afsluttet to års talentforløb.

Tarm: Formålet med at gå på gymnasium er at forberede sig til lange videregående uddannelser. Det formål har Inger-Marie Gørtz Andersen og Maria Heskjær Eriksen i den grad taget til sig.

De to meldte sig nemlig for to år siden til et talentforløb tilbudt af deres gymnasium VGT i Tarm og Akademiet for Talentfulde Unge/Midt. Denne uge var der online diplomoverrækkelse som bevis for deres indsats:

- Det har været sjovt at høre passionerede forskere fortælle om deres arbejde. Jeg er samfundsfaglig - men har her opdaget, hvor interessant det er at høre om for eksempel HIV og vacciner. Det har givet noget mere end "bare" det at gå i gymnasiet, siger Inger-Marie Gørtz Andersen.

- Det har været en anden form for undervisning med primært forelæsninger. På den måde bestemmer man selv, hvor meget man vil have ud af det, siger Maria Heskjær Eriksen.

Annonce

Spændende tilgang

Eleverne har sammen med andre gymnasieelever fra midt- og vestjylland en gang om måneden brugt ca fire timer efter skole i to år. Her er de blevet præsenteret for forskere og ny viden fra universiteterne:

- Det har ikke bare været rå dataformidling, men en ny og spændende tilgang til viden. Det har virkelig udvidet mine horisonter, siger Inger-Marie Gørtz Andersen, og Maria Heskjær er enig:

- Jeg har altid været meget målrettet om, hvad jeg vil læse. Det her forløb har vist mig, at der altså er flere interessante studier, siger hun.


Det har ikke bare været rå dataformidling, men en ny og spændende tilgang til viden. Det har virkelig udvidet mine horisonter.

Inger-marie Gørtz Andersen


Annonce

Flytter til Spanien

På mandag kan begge 3. g-elever komme tilbage til deres skole efter at have siddet hjemme og deltaget i online-undervisning siden før jul.

De glæder sig til, de til sommer kan sætte studenterhuen på hovedet - og så har begge planer om sabbatår.

Inger-Marie Gørtz Andersen drømmer om at arbejde og rejse et år eller to, inden hun vil læse statskundskab på universitet, mens Maria Heskjær Eriksen har planer om at flytte til Spanien et halvt år for at dygtiggøre sig til det nye sprog, hun har lært på gymnasiet. På et tidspunkt vil hun så komme hjem igen og læse jura på universitetet.

- Men nu får vi se. Det kan være, vi får andre ideer undervejs, siger begge de talentfulde unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce