Annonce
Skjern Håndbold

Taktisk stærkt forsvar og god målmand banede vej for sejr

Björgvin Gustavsson stod en pragtkamp for Skjern Håndbold. I første halvleg var redningsprocenten over 60. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Skjern Håndbold sad fuldstændigt på Bjerringbro-Silkeborg i første halvleg, og det var takket være en fremragende kamp af Björgvin Gustavsson og af forsvaret, der havde fuld kontrol over hjemmeholdet.

Skjern: Der er nogle sejre, der er vigtigere end andre.

Og der er ingen tvivl om, at den sejr Skjern Håndbold fik lørdag ude over Bjerringbro-Silkeborg er vigtig. Det kunne man både se og høre på spillere og trænere, lige som de medrejsende tilhængere var ganske begejstrede i Jysk Arena.

- Ekstra vigtig oven på den enorme skuffelse det var, da vi røg ud af EHF Cuppen ugen før. Ingen tvivl om det. Takterne var gode, som de var mod GOG. Nu har vi to hjemmekampe mod Kolding og Nordsjælland på programmet i ligaen, og de kampe er virkelig en god mulighed for os til at fortsætte de gode takter. Nu skal vi vise, vi kan tåle at være favoritter i nogle kampe, sagde assistenttræner Claus Hansen efter kampen.

Sejren er et rygstød på en anden front.

- Nu har Skjern slået BSH de sidste seks gange. Den her kamp er på en måde en generalprøve, inden vi møder dem i pokalturneringen senere på efteråret. Det skulle gerne blive til den syvende sejr i træk, sagde Claus Hansen.

Hvordan kunne det så være, Skjern havde så godt et tag på BSH i lang tid.

- Fordi BSH er så systematiske i deres angrebsspil. Hvis man kan bryde deres angrebsåbninger meget tidligt, så skal de starte forfra igen og igen, og så går farten af det hele. Den opgave løste vi helt fantastisk rent taktisk. BSH havde store problemer med at score, og en del af det var også, at Björgvin Gustavsson stod helt forrygende. Det gjorde, at vi kunne løbe kontra, så føringen ved pausen var helt fortjent, forklarede Claus Hansen.

Han var lidt træt af, Skjern var lidt uheldige lige omkring pausen med brændt straffekast og et par brændte forsøg.

- Ellers havde vi lukket kampen helt. Nu begyndte vi at få lidt problemer, fordi Nikolaj Markussen var meget stærk i deres spil syv mod seks. Og så kom vi tilbage til det, der har ramt os så hårdt i denne sæson - alt for mange afbrændere, fortalte Claus Hansen.

Han indrømmede, at han nåede at blive bekymret, da føringen smuldrede. Der er jo dårlige minder fra eksempelvis kampen mod TTH Holstebro, hvor Skjern satte en god føring til.

- Og vi er bare sårbare lige nu. Men da vi førte med fire mål med fem minutter igen, så var jeg egentlig rimeligt rolig. Det endte med, vi fik en dejlig skalp. Den sejr er god at gå til en lille pause rent kampmæssigt på grund af landskampe. Så håber jeg bare, de spillere, der er af sted med landshold, vender friske tilbage, til når vi skal spille i ligaen igen, sagde Claus Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce