Annonce
Skjern Håndbold

Taktisk stærkt forsvar og god målmand banede vej for sejr

Björgvin Gustavsson stod en pragtkamp for Skjern Håndbold. I første halvleg var redningsprocenten over 60. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Skjern Håndbold sad fuldstændigt på Bjerringbro-Silkeborg i første halvleg, og det var takket være en fremragende kamp af Björgvin Gustavsson og af forsvaret, der havde fuld kontrol over hjemmeholdet.

Skjern: Der er nogle sejre, der er vigtigere end andre.

Og der er ingen tvivl om, at den sejr Skjern Håndbold fik lørdag ude over Bjerringbro-Silkeborg er vigtig. Det kunne man både se og høre på spillere og trænere, lige som de medrejsende tilhængere var ganske begejstrede i Jysk Arena.

- Ekstra vigtig oven på den enorme skuffelse det var, da vi røg ud af EHF Cuppen ugen før. Ingen tvivl om det. Takterne var gode, som de var mod GOG. Nu har vi to hjemmekampe mod Kolding og Nordsjælland på programmet i ligaen, og de kampe er virkelig en god mulighed for os til at fortsætte de gode takter. Nu skal vi vise, vi kan tåle at være favoritter i nogle kampe, sagde assistenttræner Claus Hansen efter kampen.

Sejren er et rygstød på en anden front.

- Nu har Skjern slået BSH de sidste seks gange. Den her kamp er på en måde en generalprøve, inden vi møder dem i pokalturneringen senere på efteråret. Det skulle gerne blive til den syvende sejr i træk, sagde Claus Hansen.

Hvordan kunne det så være, Skjern havde så godt et tag på BSH i lang tid.

- Fordi BSH er så systematiske i deres angrebsspil. Hvis man kan bryde deres angrebsåbninger meget tidligt, så skal de starte forfra igen og igen, og så går farten af det hele. Den opgave løste vi helt fantastisk rent taktisk. BSH havde store problemer med at score, og en del af det var også, at Björgvin Gustavsson stod helt forrygende. Det gjorde, at vi kunne løbe kontra, så føringen ved pausen var helt fortjent, forklarede Claus Hansen.

Han var lidt træt af, Skjern var lidt uheldige lige omkring pausen med brændt straffekast og et par brændte forsøg.

- Ellers havde vi lukket kampen helt. Nu begyndte vi at få lidt problemer, fordi Nikolaj Markussen var meget stærk i deres spil syv mod seks. Og så kom vi tilbage til det, der har ramt os så hårdt i denne sæson - alt for mange afbrændere, fortalte Claus Hansen.

Han indrømmede, at han nåede at blive bekymret, da føringen smuldrede. Der er jo dårlige minder fra eksempelvis kampen mod TTH Holstebro, hvor Skjern satte en god føring til.

- Og vi er bare sårbare lige nu. Men da vi førte med fire mål med fem minutter igen, så var jeg egentlig rimeligt rolig. Det endte med, vi fik en dejlig skalp. Den sejr er god at gå til en lille pause rent kampmæssigt på grund af landskampe. Så håber jeg bare, de spillere, der er af sted med landshold, vender friske tilbage, til når vi skal spille i ligaen igen, sagde Claus Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce