Annonce
Ringkøbing Håndbold

Taktiktavlen hevet frem efter kampen - Ringkøbing søgte forklaring på forsvarsproblemer mod SønderjyskE

Et af Ringkøbings problemer ses her i forsvarets venstre side, hvor SønderjyskEs Camilla Aastrup bryder igennem på udvendig side forbi Alberte Simonsen og Camilla Fangel. Foto: Timo Battefeld
Ringkøbing Håndbold løb ind i sæsonens første nederlag, da SønderjyskE i Aabenraa vandt 26-24. Ringkøbings forsvar var under normal standard, og hvorfor forsøgte flere spillere at finde en forklaring på lige efter kampen.

Aabenraa: Normalt bruger træneren taktiktavlen før og under kampen, når forskellige ting lige skal forklares rent taktisk.

Men efter Ringkøbing Håndbolds kamp mod SønderjyskE gik der ikke mange minutter, inden taktiktavlen igen blev brugt flittigt.

Det var Camilla Fangel, Rikke Jensen og Alberte Simonsen, der i første gang flyttede rundt på Jesper Holmris' brikker. Altså de kulørte på den hvide tavle.

De stod og forsøgte at finde forklaringer på, hvorfor Ringkøbings defensiv ikke var nær så stærk som normalt. Hvorfor SønderjyskE kom let til nogle scoringer. Hvorfor det gik galt i midtzonen og på venstre back i forsvaret.

- Opbakningen og timingen var ikke god nok. Vi hang ikke sammen, lød en del af forklaringen fra Alberte Simonsen.

I de første minutter af kampen var der ellers ikke de store problemer. Godt nok førte hjemmeholdet 2-0, men fem mål på stribe bragte Ringkøbing i front med 5-2. Senere var føringen på 8-4.

Så var det SønderjyskEs tur til at score fem mål i træk.

- Frem til 8-4 var alt fint. Men pludselig gik alt bare ind. Jeg følte ikke, vores sammenspil med Mateja Serafimova i målet fungerede. SønderjyskE fik nogle alt for lette mål, og det gav stor usikkerhed. Da SønderjyskE fik de der lette mål, så begyndte vi at lave lidt om, for vi forsøgte at forhindre de lette mål. Det gik nogenlunde frem til pausen, men helt godt var det ikke, mente Camilla Fangel.

Alberte Simonsen var frustreret over, hun ikke som normalt kunne holde sin direkte modstander.

- Det gik så langsomt så langsomt, når hun kom lige på. Men jeg fik aldrig rigtig tacklet på hendes arm, og på en eller anden måde kom hun bare forbi til skud, forklarede Alberte Simonsen.

Alt fungerede altså frem til 8-4. I begge ender af banen. Ringkøbing fik løst hjemmeholdets forsvar med en spiller liggende fremme.

- Ja det gik de hurtigt væk fra, fordi vi et par gange bare fik spillet rigtig godt rundt med pres. Det gav et par scoringer fra stregen og på et par perfekte udspil til mig på højre fløj. Så gik SønderjyskE tilbage i forsvaret, fortalte Marie-Louise Sundgaard, der spillede en fin kamp med seks scoringer.

Flere af dem kom i kontrafasen i anden halvleg.

- De kontraer havde vi aftalt, at vi skulle have mange af. Vi fik også en del i anden halvleg, mens der ikke var nok i første halvleg. Måske fordi vi savnede nogle redninger, fortalte Marie-Louise Sundgaard.

Hun var træt af, at Ringkøbing ikke fik point.

- Men vi kunne bare ikke stå imod deres fysiske pres. De har rutine, og de ved, hvad de vil hele vejen igennem. De pressede os i mange faser, og det betød, vi lavede langt flere fejl end normalt. Vi blev også presset til afslutninger, som vi normalt ikke tager. De mange fejl og afbrændere var der bare ikke råd til mod så godt et hold, fortalte Marie-Louise Sundgaard.

Ved taktiktavlen gik snakken videre. Om hvem der lavede fejl, hvordan man skulle have stået i forskellige situationer, om usikkerheden i hvordan man skulle reagere undervejs.

Jo sæsonens første nederlag skulle der findes en forklaring på så hurtigt som muligt, så Ringkøbing kan komme videre.

Annonce
Michelle Brandstrup spillede en god kamp i både forsvar og angreb i højre side. I forsvaret blev hun kun tørret en enkelt gang. Foto: Timo Battefeld
Rikke Jensen og Camilla Faartoft får ikke tacklet godt nok, og så bliver Camilla Aastrup spillet fri til scoring på stregen. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce