Annonce
Ringkøbing Håndbold

Taktiktavlen hevet frem efter kampen - Ringkøbing søgte forklaring på forsvarsproblemer mod SønderjyskE

Et af Ringkøbings problemer ses her i forsvarets venstre side, hvor SønderjyskEs Camilla Aastrup bryder igennem på udvendig side forbi Alberte Simonsen og Camilla Fangel. Foto: Timo Battefeld
Ringkøbing Håndbold løb ind i sæsonens første nederlag, da SønderjyskE i Aabenraa vandt 26-24. Ringkøbings forsvar var under normal standard, og hvorfor forsøgte flere spillere at finde en forklaring på lige efter kampen.

Aabenraa: Normalt bruger træneren taktiktavlen før og under kampen, når forskellige ting lige skal forklares rent taktisk.

Men efter Ringkøbing Håndbolds kamp mod SønderjyskE gik der ikke mange minutter, inden taktiktavlen igen blev brugt flittigt.

Det var Camilla Fangel, Rikke Jensen og Alberte Simonsen, der i første gang flyttede rundt på Jesper Holmris' brikker. Altså de kulørte på den hvide tavle.

De stod og forsøgte at finde forklaringer på, hvorfor Ringkøbings defensiv ikke var nær så stærk som normalt. Hvorfor SønderjyskE kom let til nogle scoringer. Hvorfor det gik galt i midtzonen og på venstre back i forsvaret.

- Opbakningen og timingen var ikke god nok. Vi hang ikke sammen, lød en del af forklaringen fra Alberte Simonsen.

I de første minutter af kampen var der ellers ikke de store problemer. Godt nok førte hjemmeholdet 2-0, men fem mål på stribe bragte Ringkøbing i front med 5-2. Senere var føringen på 8-4.

Så var det SønderjyskEs tur til at score fem mål i træk.

- Frem til 8-4 var alt fint. Men pludselig gik alt bare ind. Jeg følte ikke, vores sammenspil med Mateja Serafimova i målet fungerede. SønderjyskE fik nogle alt for lette mål, og det gav stor usikkerhed. Da SønderjyskE fik de der lette mål, så begyndte vi at lave lidt om, for vi forsøgte at forhindre de lette mål. Det gik nogenlunde frem til pausen, men helt godt var det ikke, mente Camilla Fangel.

Alberte Simonsen var frustreret over, hun ikke som normalt kunne holde sin direkte modstander.

- Det gik så langsomt så langsomt, når hun kom lige på. Men jeg fik aldrig rigtig tacklet på hendes arm, og på en eller anden måde kom hun bare forbi til skud, forklarede Alberte Simonsen.

Alt fungerede altså frem til 8-4. I begge ender af banen. Ringkøbing fik løst hjemmeholdets forsvar med en spiller liggende fremme.

- Ja det gik de hurtigt væk fra, fordi vi et par gange bare fik spillet rigtig godt rundt med pres. Det gav et par scoringer fra stregen og på et par perfekte udspil til mig på højre fløj. Så gik SønderjyskE tilbage i forsvaret, fortalte Marie-Louise Sundgaard, der spillede en fin kamp med seks scoringer.

Flere af dem kom i kontrafasen i anden halvleg.

- De kontraer havde vi aftalt, at vi skulle have mange af. Vi fik også en del i anden halvleg, mens der ikke var nok i første halvleg. Måske fordi vi savnede nogle redninger, fortalte Marie-Louise Sundgaard.

Hun var træt af, at Ringkøbing ikke fik point.

- Men vi kunne bare ikke stå imod deres fysiske pres. De har rutine, og de ved, hvad de vil hele vejen igennem. De pressede os i mange faser, og det betød, vi lavede langt flere fejl end normalt. Vi blev også presset til afslutninger, som vi normalt ikke tager. De mange fejl og afbrændere var der bare ikke råd til mod så godt et hold, fortalte Marie-Louise Sundgaard.

Ved taktiktavlen gik snakken videre. Om hvem der lavede fejl, hvordan man skulle have stået i forskellige situationer, om usikkerheden i hvordan man skulle reagere undervejs.

Jo sæsonens første nederlag skulle der findes en forklaring på så hurtigt som muligt, så Ringkøbing kan komme videre.

Annonce
Michelle Brandstrup spillede en god kamp i både forsvar og angreb i højre side. I forsvaret blev hun kun tørret en enkelt gang. Foto: Timo Battefeld
Rikke Jensen og Camilla Faartoft får ikke tacklet godt nok, og så bliver Camilla Aastrup spillet fri til scoring på stregen. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskov-sagen: Flertal bakker op om undersøgelse af Trine Ørskov og moderens nye arbejde

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Erhverv

Primo Tours har gæster nær karantæneramt hotel: Indtil videre skal folk bare nyde deres ferie

Ringkøbing-Skjern

Viceborgmester beder om ekstern undersøgelse i Ørskov-sag: Kan ikke leve med beskyldninger

Annonce