Annonce
Debat

Tak, kære kommune - men husk også Kongevejens cyklister

Tak for hurtig aktion i et farligt kryds - men I overså cyklisterne, skriver debattøren. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Der skal fra undertegnede og Vorgod-Barde Borgerforening lyde en stor ros til Ringkøbing-Skjern Kommune for at handle hurtigt i et farligt kryds i Videbæk, men i farten er cyklisterne dog blevet glemt.

Herning Folkeblad kunne i juni fortælle, at der i krydset mellem Kongevejen og den østlige ringvej, Skjernvej, har været seks uheld på mindre end tre år. Ringkøbing-Skjern Kommune tog straks aktion for at forbedre trafiksikkerheden med ny skiltning af fuldt stop samt advarsel om farligt vejkryds.

Da stopskiltene kom op, stoppede også arbejdet, så der ikke er lavet tiltag for at øge trafiksikkerheden og trygheden for Kongevejens mange cyklister. De tre kilometer ad Kongevejen er den primære rute for cyklister, gående med videre mellem Videbæk og "forstaden" Vorgod-Barde, Egeris og den østlige del af kommunen. Den manglende trafiksikkerhed forhindrer, at potentielt mange flere børn og voksne griber cyklen.


Da stopskiltene kom op, stoppede også arbejdet, så der ikke er lavet tiltag for at øge trafiksikkerheden og trygheden for Kongevejens mange cyklister.


Vorgod-Barde er et attraktivt område med blandt andet nyt sundhedshus, udvikling og så mange børn, at der i år må oprettes en ekstra børnehaveklasse. Børn, som vel og mærke fra 6. klasse skal til Videbæk via den seks meter smalle Kongevej, som de må dele med en trafik svarende til lidt under det halve af Skjernvej. Det samme gælder for motionsryttere, pendlere, ældre handlende og anden fritidstrafik med jernhesten på strækningen.

Da en cykelsti langs Kongevejen og stitunnel under Skjernvej desværre stadig har lange udsigter på trods af fortsat massiv lokal opbakning, vil vi opfordre til, at Ringkøbing-Skjern Kommune og dets byrødder fortsætter den gode stil og forbedrer sikkerheden for de krydsende cyklister.

Vi foreslår konkret, at der, som et billigt og kortsigtet tiltag, for eksempel laves to såkaldte støttepunkter i hellerne på Skjernvej, samt at hastigheden nedsættes til 70 km/t i det farlige kryds.

Det vil, sammen med den kommende cykelsti, sikre, at flere i alle aldre tør tage cyklen den korte tur til og fra Videbæk. Det vil binde Videbæk bedre sammen med sit opland og være til gavn for både livskvalitet, sundhed, bosætning og klima!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Fra i morgen kan du testes for coronavirus i Tarm

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens smittetal: Der er ikke fundet nye smittetilfælde i Ringkøbing-Skjern det seneste døgn

Annonce