Ringkøbing-Skjern

Snuppet i sidste sekund: GPS-tyve forsøgte at smugle tyvekoster for over en million ud af landet

Politiet har anholdt tre rumænere, som er sigtet for at stå bag en række af tyvetogter, hvor tyvene især gik efter landbrugets GPS'er. Men der blev også stjålet mountainbikes, en bådmotor, værktøj og flere andre ting. Tyvekosterne har en samlet værdi af over en million kroner. Foto: Politiet
Lang tids grundig efterforskning gav bonus, da politiets tyverigruppe mandag slog kløerne i en rumænsk tyvebande, som var glade for landbrugets GPS’er.

RINGKØBING-SKJERN: Flere vestjyske landmænd fik i maj og juni stjålet dyrt GPS-udstyr fra deres traktorer, ligesom landmænd i Herning, Sunds, Skive, Viborg og Karup har været udsat for tilsvarende tyvetogter.

Politiet fik derfor en mistanke, at nogen med lokalt kendskab var indblandet i tyverierne. Det viste sig at være rigtigt.

- Vi har anholdt tre rumænere for tyverierne, hvoraf de to var herboende. De har ved et grundlovsforhør erkendt, at de ting, vi har fundet, er tyvekoster, fortæller vicepolitikommissær Poul Fink, der leder den mobile tyverigruppe ved Midt- og Vestjylland Politi.

De anholdte er en 40-årig kvinde og en 29-årig mand, der bor på en gård ved Rødkærsbro, samt en 37-årig mand, der sammen med den 29-årige menes at være hovedmændene bag tyverierne. De blev alle varetægtsfængslet i fire uger ved retten i Viborg tirsdag.

Politiet har anholdt tre rumænere, som er sigtet for at stå bag en række af tyvetogter, hvor tyvene især gik efter landbrugets GPS'er. Men der blev også stjålet mountainbikes, en bådmotor, værktøj og flere andre ting. Tyvekosterne har en samlet værdi af over en million kroner. Foto: Politiet

Gemt bag gamle møbler

Men den første, der blev anholdt i sagen, var en 46-årig rumænsk chauffør, der blev standset mandag aften ved Silkeborg i en sættevogn med rumænske plader. Bag på den stod en lang varevogn, der ikke var indregistreret.

- Den var proppet med tyvekoster, der var godt gemt bag nogle gamle møbler. Men da vi fik dem ud, fandt vi koster for omkring 1,1 million kroner, fortæller Poul Fink.

Politiet fandt frem til lastbilen ved hjælp af tekniske tiltag, som han ikke ønsker at uddybe yderligere, da grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

I varebilen fandt politiet otte GPS-anlæg af mærkerne John Deere og New Holland til en værdi af mindst 800.000 kroner samt to ATV’er, der koster 200.000 kroner. Desuden fandt man ni mountainbikes, et svejseanlæg, fem motorsave, tre buskryddere, en bådmotor, en lufthammer og elektrisk håndværktøj af mærkerne Makita og Dewalt.

Flere tyvetogter i Jylland

Mens den rumænske chauffør blev løsladt, da han ikke havde kendskab til tyvekosterne, førte fundet efterforskerne til gården ved Rødkærsbro. Den blev ransaget, og de tre andre rumænere blev anholdt.

I Ringkøbing-Skjern er tyvetogterne gået ud over landmænd og maskinstationer ved Spjald, Grønberg, Videbæk, Hee og Ølstrup, der havde besøg af GPS-tyve i juni, mens landmænd i Videbæk og Hanning havde besøg i maj.

- Også i Sunds, Herning, Bording, Viborg og Skive samt Karup har der været tyverier af GPS’er, fortæller Poul Fink.

Tilbage i marts i år var der også et tyvetogt, hvor flere landmænd og maskinstationer fik stjålet det dyre GPS-udstyr. Hvorvidt det er den samme tyvebande, der står bag, er endnu uvist. Politiet er i gang med at undersøge, hvor længe de tre rumænere har været i landet, og om der eventuelt er sendt tyvekoster ud af landet tidligere.

De bestjålne landmænd og maskinstationer vil i øvrigt allerede i dag, onsdag, begynde at få udleveret deres ting.

Politiet har anholdt tre rumænere, som er sigtet for at stå bag en række af tyvetogter, hvor tyvene især gik efter landbrugets GPS'er. Men der blev også stjålet mountainbikes, en bådmotor, værktøj og flere andre ting. Tyvekosterne har en samlet værdi af over en million kroner. Foto: Politiet
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce