Annonce
Kultur

Tag selv krus og tallerken med til kagebordet: Soroptimister sætter fokus på plastik

Plast omgiver os på alle sider. Men hvordan slipper vi af med det igen, uden at det ender i naturen og ikke mindst i havet? Lai Seng Sin/Reuters/Ritzau Scanpix
Torsdag den 30. januar klokken 19.00 kan man møde havbiolog Julie Juanita Larsen i Rådhushallen; hun vil fortælle om vort kærlighedsforhold til det fleksible materiale - og hvad det gør ved vore omgivelser.
Annonce

RINGKØBING: Det er ikke uden grund, at Soroptimisterne opfordrer til, at de selv tager krus, tallerken og bestik med, når de torsdag den 30. januar klokken 19.00 inviterer til foredrag i Rådhushallen.

Det plejer de at gøre på denne årstid, og ud over foredragsholderen er et overdådigt kagebord et af de traditionelle trækplastre ved arrangementet.

Normalt serveres de lækre sager på engangsservice og gafles ned med engangsbestik; men i år er det altså anderledes, for emnet for aftenen er nemlig "Plastik i havet og i hjemmet. Hvad er status - og hvad kan vi selv gøre?".

- Vi lever i en verden, hvor vi er omgivet af plastik; meget af den ender i naturen og i havet, og det vil vi gerne sætte fokus på, siger Else Chemnitz fra Soroptimisterne i Ringkøbing.

Derfor har organisationen - der især arbejder for at bedre kvinders forhold lokalt, nationalt og globalt - inviteret havbiolog Julie Juanita Larsen til at komme og fortælle plastik i verdenshavene og vores naturressourcer.

- Desuden får man også mulighed for at stille spørgsmål til en genbrugskonsulent fra kommunen om, hvad status er kommunens genbrugspolitik, tilføjer Jane Gammelgaard, der også er med til at arrangere aftenen for Soroptimisterne.

Julie Juanita Larsen er havbiolog med speciale i blandt andet plastik - og hajer! Pressefoto.
Annonce

Otte millioner tons

Vi lever i en verden hvor plastik er blevet en helt naturlig del af vores hverdag. Vi elsker plastik – faktisk elsker vi det så meget, at vores forbrug er eksploderet, siden vi begyndte at producere det. I 2014 nåede den globale produktion op på 311 millioner ton. Desværre ender meget af det i naturen og ikke mindst i havet. Det anslås at vi globalt udleder cirka otte millioner tons plastik til havet hvert år!

Det er et emne, der optager Julie Juanita Larsen meget. Hun er uddannet havbiolog fra Københavns Universitet og har, som hun selv skriver på sin hjemmeside "en brændende passion for at passe på havet og vores naturressourcer".

I foredrag kigger vi næremere på hele plastikproblematikken, både hvad plastik egentlig er for et materiale, hvad status er på plastik i havet, hvilke konsekvenser det kan have for mennesker og miljø, når det ender i havet, men også på hvilke løsninger der dukker op rundt omkring i verden og ikke mindst hvordan man som forbruger, selv kan være med til at gøre en forskel for at reducere plastikforureningen.

Billetter kan købes hos Matas og i Ringkjøbing Landbobank i Ringkøbing. Overskuddet går til projekter, der støtter kvinders og børns vilkår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce