Annonce
Hvide Sande

Tag familien med på tidsrejse på Abelines Gaard

Børnene kan få lov at boltre sig på Abelines Gaard i efterårsferie. Privatfoto

Haurvig: I skolernes efterårsferie vækkes Abelines Gaard mandag 14. oktober til live ved levendegørelse af kostumeklædte aktører, og gæsterne kan møde pigen eller strandfogeden og hjælpe med at hente vand, vaske tøj og gøre rent, passe haven og se til hønsene - eller prøve nogle af de gamle lege fra dengang, der ikke var I-pad eller fjernsyn.

Der er høstmarkedet hele ugen fra 13.-16. oktober. Duften af nybagte vafler byder ind i de gamle stuer, hvor man kan opleve Stadil-Vedersø Haveselskabs store udvalg af syltning, se det fine håndarbejde - og selvfølgelig gå på opdagelse på den gamle gård og i museumsbutikken. Glæd jer til at opleve Abelines gamle gård på en anderledes måde, når boder, dufte og gamle håndværk tager imod jer.

Tidsrejsen mandag 14. oktober foregår kl. 14-17. Høstmarkedet er åbent kl. 11-17. Børn og unge under 18 år kommer gratis ind i følge med voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce