Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag cyklen fra Fahl Kro til Abelines Gaard

Målet for turen er Abelines Gaard på Holsnland. Pressebillede
Annonce

HEMMET:  Lørdag15. august kan man tage med på en cykeltur gennem det smukke og foranderlige vestjyske landskab. Det er Ringkøbing-Skjern Museerne, der med turleder Jens Sørensen, står i spidsen for turen, der begynder ved Fahls Kro kl. 9

Endemålet for turen er Abelines Gaard. Under cykelturen vil deltagerne høre spændende fortællinger om landskabet og kulturen i bunden af Ringkøbing Fjord og på Holmslands Klit.

Jagt og høslet, sildefiskeri og ungdomsliv, kampen mod havet, strandinger og tilsandinger, havrendinger og sandflugt, vikingernes verden og nye udfordringer berøres.

Turen går forbi Værnengene med jagthytterne, rundt om Nymindegab op langs Gammelgab, hvor Ringkøbing Fjord havde sit udløb og hvor skibe til Ringkøbing sejlede igennem indtil slusen i Hvide Sande åbnede i 1931.

Fra Esehusene fortsætter turen gennem det smukke klitlandskab på Holmslands Klit og til den gamle strandfogedgård: Abelines Gaard. Turen køres overvejende på grusstier og forventes at vare til sidst på eftermiddagen.

Billetter købes online via www.levendehistorie.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce