Annonce
Vestjylland

Tag bamsen med på Bamsehospitalet til Åbent Hospital i Gødstrup

Hospitalsenheden Vest inviterer børn og barnlige sjæle til leg og sjov i Gødstrup. Foto: PR-foto

Gødstrup: En tur på hospitalet er ikke altid en sjov oplevelse, specielt for børn. Men det kan det blive søndag 1. september kl. 10-15, når Hospitalsenheden Vest holder Åbent Hospital i Gødstrup.

Her vil der være en masse oplevelser for børn og barnlige sjæle. Man kan både møde hospitalsklovnene, en vaskeægte legehelt og tage sin bamse med på Bamsehospitalet.

- Når vi har inviteret eksempelvis Legehelten med til Åbent Hospital, er det fordi, vi gerne vil vise, at vi vil se barnet og møde det med aktiviteter, der er kendte fra barnets hverdag. Det er vigtigt med et afbræk fra sygdom, og det kan man få med leg og bevægelse, siger ledende Oversygeplejerske på Børn og Unge, Marianne Bækager Jensen.

Hverken Legeheltene eller Hospitalsklovnene er kun med for leg og sjov. Legeheltene er uddannede fysioterapeuter, der arbejder med at få leget mere bevægelse ind under en indlæggelse, og de uddannede hospitalsklovene giver et afbræk fra sygdom og hjælper ofte børnene igennem svære undersøgelser og behandlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En succes giver problemer

Set med biologøjne må det betegnes som en ubetinget succes... I 1999 satte Naturstyrelsen 18 bævere ud ved Flynder Å-systemet i Klosterheden lige syd for Lemvig. De 18 er i de mellemliggende år blevet til et sted mellem 240 og 270 bævere, anslår forskere. Kritikere mener, at det er endnu flere. For lige præcis det mål, Naturstyrelsen havde med bæverudsætningen, er også det, der kalder på kritik fra dem, der bliver udsat for den flittige gnaver med ingeniørfærdighederne. Bævernes dæmninger skaber oversvømmelser og får områder omkring deres konstruktioner til at forsumpe. Det giver en mere interessant og alsidig natur - mere "biodiversitet", som det hedder - men prisen er altså, at nogle lodsejere får dårligere muligheder for at udnytte deres jordarealer. Bæveren har bredt sig fra Klosterheden til en pæn portion af Jylland. Også til Ringkøbing-Skjern Kommune er gnaveren ankommet, selv om der kun med nogenlunde sikkerhed kan siges et være et par familier i Husby Sø og Nørresø. Henning Fjord Aaser, der er biolog ved Naturstyrelsen i Vestjylland, er dog ikke i tvivl om, at bæveren vil blive mere udbredt i vores kommune. "Der er flere egnede levesteder for dem. De vil gerne leve steder, hvor der er adgang til ferskvand, og hvor der er noget løvtræ tæt ved. Det kan være småsøer, vandløb og grøfter", siger han i en artikel i Dagbladet. Det er væsentligt at slå fast, at bæveren ikke er en invasiv art. Skønt den har været fraværende fra dansk natur i 1000 år, er den naturligt hjemmehørende her; det er vel netop derfor, den så hurtigt har kunnet slå rod. Men lige som eksempelvis skarven og ikke mindst ulven kommer også dyr, der historisk hører til i vores natur nemt til at støde sammen med menneskers interesser. I gamle dages mangelsamfund var der ingen plads til sentimentalitet; konkurrerende dyr blev skånselsløst fortrængt eller udryddet. Det er fint, at vi i dag har samfundsmæssigt overskud til atter at give dem plads. Men vi må trods alt ikke glemme, at der fortsat er mennesker, for hvem denne konkurrence er benhård hverdag. Deres interesser er vi også nødt til at tage hensyn til. Vi skulle jo gerne alle kunne være her...

Annonce