Annonce
Sport

Taekwondokæmper får para-hæder efter store comeback

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lisa Kjær Gjessing blev Årets Para-Atlet i 2019 efter et år med EM-guld, VM-bronze og to store comeback.

Taekwondokæmperen Lisa Kjær Gjessing er Årets Para-atlet i 2019. Det blev afsløret ved en prisoverrækkelse i Experimentarium i København torsdag.

Hun var også nomineret i 2014 og 2017, men det var første gang, hun løb med hæderen.

- Det betyder fantastisk meget. Det er en kæmpe anerkendelse, siger Lisa Kjær Gjessing, der mangler venstre underarm.

EM-guld, VM-bronze og en førsteplads på verdensranglisten var en stor del af årsagen for komitéens valg, men bag de overskrifter gemmer sig en endnu større præstation.

Efter syv måneders skadespause gjorde Lisa Kjær Gjessing comeback ved VM i parataekwondo i februar 2019.

Men et brud på højre arm under turneringen kostede Lisa Kjær Gjessing deltagelsen i VM-semifinalen og tvang hende til at tage til takke med karrierens første bronzemedalje og endnu et langt genoptræningsforløb.

Da hun for anden gang i 2019 gjorde comeback, var det med manér. Først med en imponerende sølvmedalje ved den paralympiske testevent i Tokyo, hvor kun britiske Amy Truesdale fra en tungere vægtklasse var bedre.

Ved EM i november var Lisa Kjær Gjessing tilbage på toppen, da hun i overlegen stil sikrede sig både guldet og en dansk kvoteplads til de Paralympiske Lege i Tokyo til august.

Elitechef i Parasport Danmark, Michael Møllgaard Nielsen, kalder Lisa Kjær Gjessing "en fremragende ambassadør for parasporten".

- Hendes resultater i 2019 vidner ikke bare om sportslig klasse, men også om en anselig fighterevne, målrettethed og professionalisme, siger Michael Møllgaard Nielsen og fortsætter:

- Lisa formår som få at balancere familie- og arbejdsliv med et brændende ønske om at holde sig helt på toppen af international parataekwondo, hvor konkurrencen fra yngre konkurrenter skærpes konstant.

- Trods modgang i form af to lange skadespauser på to år har hun i 2019 sat en klar streg under, at hun er i en klasse for sig. Jeg glæder mig enormt meget til at følge hende, når hun får paralympisk debut i Tokyo til sommer.

Selv sendte Lisa Kjær Gjessing blandt andet en stor tak til sin træner gennem otte år, Bjarne Johansen.

Og også en stor tak til Parasport Danmark og Team Danmark for alt det, I gør - det betyder alt, at man kan komme igennem det hele som et helt menneske og balancere arbejde, familieliv og træning, og det synes jeg virkelig, at I gør alt for, siger Lisa Kjær Gjessing.

I forbindelse med torsdagens kåring blev hun således udtaget til det kommende PL. Det samme blev atletikudøverne Daniel Wagner og Kristel Walther.

Wagner var også blandt de fem nominerede til Årets Para-atlet 2019. De tre andre var bordtennisspilleren Peter Rosenmeier, landsholdet i kørestolsrugby og dressurrytteren Tobias Thorning Jørgensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Annonce