Annonce
Læserbrev

Ta' selv-borde: Kan det blive værre med tilliden?

Læserbrev: Diverse skatteministre SF, socialdemokrater, radikale, venstre gjorde ikke noget for at forhindre ta' selv-skattebordet. Nu snakker de uden om. Tillidssniksnak.

Vi kommer til at se det i udbytteskattekommissionen. Det eneste, der med sikkerhed kommer ud af det, er en stor regning.

Bankerne skulle udføre gratis kontrol af udbytteskat. Det er som at sætte ulven til at vogte får.

De fandt så ud af, at det måske ikke var så godt, som det kunne have været … Så gav de Svenn opgaven i stedet for. Hvor godt gik det så?

Nu er der ni milliarder i håndværkerfradrag, stort set uden kontrol. Hvor godt er det, at indføre et fradrag, man ikke vil kontrollere? Er det rettidig omhu?

Hvis ikke, det kan betale sig at indføre et fradrag på grund af kontroludgifter, så lad dog være!

Svindel med momskarruseller og bilvurderinger er andre tillidskontrolpunkter. Ta' selv-pengemaskiner.

Tidligere havde det decentrale Told og Skat en tættere tilknytning til virksomhederne i deres område. De kendte lusene på deres gang! Der kunne ikke udbetales negativ moms uden kontrol. Dertil kom uanmeldte besøg. Det er mere effektivt. Det er mere forebyggende end et IT-program.

Hvis alle havde den rigtige moral, så havde vi et kommunistisk samfund. Hvor alle yder efter evne. Hvor alle nyder efter behov.

Hvor er det sted. Hvor er det land?

De mennesker har vi ikke. Vi får dem heller ikke i en overskuelig fremtid. Der skal genmanipuleres i flere generationer for at nå det.

Cigaretter, der skal betale for 1000 sygeplejersker.

Skat på værdipapirer, der skal betale pension til Arne, eller hvem der vinder i pensionslotteriet.

Hvis alle statens indtægter fremover skal kobles til specielle udgifter, bliver der behov for mange flere med udvidet kædestrammercertifikat …

Er den kobling andet end en forbedret udgave af den berømte symbolpolitik? Jeg tror ikke. Jeg håber ikke, de får stående ovationer for det!

Annonce
...og cigaretter, der skal betale for sygeplejersker... Arkivfoto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce