Annonce
Læserbrev

Ta' selv-borde: Kan det blive værre med tilliden?

Læserbrev: Diverse skatteministre SF, socialdemokrater, radikale, venstre gjorde ikke noget for at forhindre ta' selv-skattebordet. Nu snakker de uden om. Tillidssniksnak.

Vi kommer til at se det i udbytteskattekommissionen. Det eneste, der med sikkerhed kommer ud af det, er en stor regning.

Bankerne skulle udføre gratis kontrol af udbytteskat. Det er som at sætte ulven til at vogte får.

De fandt så ud af, at det måske ikke var så godt, som det kunne have været … Så gav de Svenn opgaven i stedet for. Hvor godt gik det så?

Nu er der ni milliarder i håndværkerfradrag, stort set uden kontrol. Hvor godt er det, at indføre et fradrag, man ikke vil kontrollere? Er det rettidig omhu?

Hvis ikke, det kan betale sig at indføre et fradrag på grund af kontroludgifter, så lad dog være!

Svindel med momskarruseller og bilvurderinger er andre tillidskontrolpunkter. Ta' selv-pengemaskiner.

Tidligere havde det decentrale Told og Skat en tættere tilknytning til virksomhederne i deres område. De kendte lusene på deres gang! Der kunne ikke udbetales negativ moms uden kontrol. Dertil kom uanmeldte besøg. Det er mere effektivt. Det er mere forebyggende end et IT-program.

Hvis alle havde den rigtige moral, så havde vi et kommunistisk samfund. Hvor alle yder efter evne. Hvor alle nyder efter behov.

Hvor er det sted. Hvor er det land?

De mennesker har vi ikke. Vi får dem heller ikke i en overskuelig fremtid. Der skal genmanipuleres i flere generationer for at nå det.

Cigaretter, der skal betale for 1000 sygeplejersker.

Skat på værdipapirer, der skal betale pension til Arne, eller hvem der vinder i pensionslotteriet.

Hvis alle statens indtægter fremover skal kobles til specielle udgifter, bliver der behov for mange flere med udvidet kædestrammercertifikat …

Er den kobling andet end en forbedret udgave af den berømte symbolpolitik? Jeg tror ikke. Jeg håber ikke, de får stående ovationer for det!

...og cigaretter, der skal betale for sygeplejersker... Arkivfoto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce