Annonce
Erhverv

Tørstige Liverpool-fans: Tema-øl fra Hvide Sande bliver revet væk

The Danish Viking og The Great Dane er brygget til ære for de to danske Liverpool-legender Daniel Agger og Jan Mølby af Hvide Sande Bryghus. Privatfoto
De to nyeste Liverpool-øl fra Hvide Sande Bryghus, Daniel Agger og Jan Mølby, er i høj kurs forud for klubbens Champions League-finale lørdag.

Hvide Sande: Den engelske pub-kultur byder på øl i rigelige mængder - og det må de danske fans af den engelske fodboldklub Liverpool FC have taget til sig.

I hvert fald har Hvide Sande Bryghus svært ved at følge med efterspørgslen på den serie af øl med Liverpool-tema, som bryggeriet producerer.

- Vi tappede de sidste Daniel Agger-øl i dag, og i sidste uge var det Jan Mølby-øllen, så nu skal de køres ud til forhandlere i hele landet, fortæller brygmester Niels Sangill tirsdag.

Annonce

Travlt før CL-weekend

De to bryg med navn efter de danske spillere, der har trådt deres fodboldstøvler på Liverpools hjemmebane Anfield Road, er de to seneste skud på stammen, der i forvejen tæller to øl dedikeret til henholdvis Steven Gerrad og Kenny Dalglish. Liverpool-serien sælges som gaveæske i specialbutikker, men kan også nydes på udvalgte beværtninger.

Foruden at Liverpool har en stor dansk fanskare, er Niels Sangill ikke i tvivl om, at klubbens succes i foråret har været med til at skubbe salget i den rigtige retning.

- Vi er blevet væltet godt og grundigt omkuld af årets Champions League-succes. Så vi har travlt med at få øllene ud inden weekenden, siger brygmesteren.

Det er nemlig på lørdag, at Liverpool møder Totteham Hotspurs i Champions League-finalen.

Skål til de blå-gule

Succesen med Liverpool-øllene har bredt sig ud over landets grænser, fortæller Niels Sangill.

- Vi er begyndt at sælge en del til Sverige, fortæller to af vores forhandlere. Så der ryger nogle hundrede stykker derover, fortæller han.

Og uanset om Liverpool-brygget nydes i Danmark eller hinsidan, så kan det nydes med god samvittighed, for uanset om man sætter læberne til en Daniel Agger- eller en Jan Mølby-øl, så går der tre kroner for hver øl til The Agger Foundation, der støtter sårbare børn.

Ny lokal øl på vej

De i alt fire Liverpool-øl er lavet i samarbejde med fodboldklubbens dansk fanklub. Som det ser ud nu, er der ikke flere nye varianter på vej i gærtankene under det tema.

Dog ligger der allerede en anden øl og gærer i bryggeriets tanke, og det er et lokalt samarbejde, som Niels Sangill imidlertid ikke kan sige meget mere om på nuværende tidspunkt.

- Det er et samarbejde med en anden fødevareproducent på den andet side af fjorden, fortæller han dog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Ildkampe i Afghanistan hører fortiden til: Far har lagt sine våben

Annonce