Annonce
Erhverv

Se billederne: Lukket restaurant får en ansigtsløftning

Den stemningsfulde kælder, hvis eksistens de færreste vist vidste noget om. Foto: Poul Osmundsen
Green Ejendomme er i gang med at gøre den gamle bygning på hjørnet af Torvegade og Vester Strandgade indbydende; nu mangler kun en lejer, der vil drive restaurant i ejendommen.

RINGKØBING: Man tøver umiddelbart, før man forsigtigt træder hen til hullet i gulvet, og nærmest tvinger sig selv til at gå ud på glaspladen; trods alt er der et pænt fald ned til gulvet i kælderen under den tidligere restaurant "Bøffen" på hjørnet af Torvegade og V. Strandgade.

- Bare rolig, jeg stod forleden på pladen sammen med én på nogenlunde samme størrelse som jeg selv, og det holdt den til, siger Per Green med et bredt smil.

Per Green er den stolte ejer af den gamle bygning, der indtil januar i år husede "Bøffen". Og selv om adskillige mulige lejere har været ved ham for at høre, om han udlejer lokalerne til butiksdrift, har han indtil nu sagt nej.

- Jeg synes, at der skal være en restaurant i bygningen. Det kunne vi godt trænge til i byen, siger han.

Så nu er Per Green og hans folk gået i gang med at give bygningen - der i øvrigt i forvejen var velholdt - en ansigtsløftning.

Per Green er jo tidligere blikkenslager, og han har hentet nogle af sine skulpturer i kobberblik frem, der i nogen tid har fristet en lidt tilbagetrukken tilværelse, efter at han solgte Vestjydsk Beslag sidste år; nu står der en Ringkøbing-vægter i porten og en Ringkøbing-folkedanser og en vellignende gengivelse af Bybrønden inde i gårdhaven.

- Jeg synes, det er med til at give noget stemning, siger han.

Portens ene væg er pudset op, der er lavet en pæn sokkel på en bjælke, og inde i selve restauranten er håndværkerne i fuld gang med at give lokalet en overhaling med ny maling og så videre.

Og så er der lige hullet i gulvet, som man ikke kan undgå at træde hen over.

Det dækker over en kælder, der ligeledes er blevet "shinet" op, og som med sine kampestensvægge, små vinduer, dør med gitter for og bardisk bare indbyder til en hyggelig aften med vin-, ølsmagning eller andre nyttige og behagelige aktiviteter.

- Det er i alt fald, hvad jeg kunne tænke mig, den kan bruges til, siger Per Green.

Hele herligheden mangler fortsat en lejer, men Per Green håber stadig, at der igen kommer en restaurant i bygningen.

- Det der være baggrund for med den udvikling, der i turismen her i området; nu får vi jo snart både Naturkraft og ferieparken i Søndervig, siger han.

Annonce
Tør du stå på glaspladen? Per Green gør godt... Foto Poul Osmundsen.
Gennem glaspladen er der direkte kig ned i kælderen under den tidligere restaurant "Bøffen". Foto: Poul Osmundsen
Håndværkerne har travlt med at give restaurantlokalet en overhaling. Foto: Poul Osmundsen
Per Green sammen med den kobber-vægter, der nu vogter i porten ind til gårdhaven. Foto: Poul Osmundsen
Gallionsfiguren har fået plads i kælderkrogen. Foto: Poul Osmundsen
Per Green kaster et blik på restaurationslokalet oven på. Foto: Poul Osmundsen
Restaurantens gårdhave har fået sin egen bybrønd - i kobber! Foto: Poul Osmundsen
En folkedanser i Ringkøbing-dragt hygger om kommende kunder i gårdhaven. Foto: Poul Osmundsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];