Annonce
Erhverv

Tøjforretningen Huset river muren ned mellem mænd og kvinder

Husets ejer, Hans Peder Thøgersen, ved den mur, der snart er fortid. Foto: Kaj Poulsgaard
H.P. - alias tøjhandler Hans Peder Thøgersen - går snart i gang med at rive muren mellem herre- og kvindetøjsafdelingen i Huset ned. Når muren er væk, vil mænd og kvinder kunne følges ad, mens de handler i den store butik.

Hvide Sande: Nu er det snart fire år siden, Hans Peder Thøgersen - kaldet H.P. - overtog tøjforretning Huset midt i Hvide Sande. I den tid har der været to forretninger i en. Men det skal være slut nu.

- Når man som blot 25-årig overtager sådan en stor forretning, skal man lige bruge lidt tid på, at finde sig på plads i rollen som ejer og leder, før man begynder at lave alting om. Men man må gerne drømme stort, og nu har jeg i snart et par år gået med tanken om at slå de to forretningen sammen til en, siger H.P.

- Det, vi gør, er, at vi river nogle mure ned, så det bliver én stor butik på 500 kvadratmeter. Det giver flere fordele. For det første vil vi bedre kunne hjælpe hinanden der, hvor der er travlt. Vi får også en stor disk midt i butikken, så vi kan hjælpe hinanden der. Samtidig rokerer vi om, så vi får dametøj i den ene side af butikken og herretøj på den anden side. På den måde vil kunder udefra kunne se, at vi har begge typer tøj i butikken. Og kunderne vil også kunne følges ad gennem butikken, siger H.P.

Rent praktisk vil butikken være åben i selve ombygningsperioden.

- Det er klart, at der bliver lidt klemt, da vi flytter alt dametøjet ned i den nuværende herretøjsafdeling, mens ombygningen står på. Derfor kommer vi også til at køre med nogle virkeligt store besparelser i den periode. Så håber vi, at vores kunder bærer over med, at vi roder og larmer en lille smule, siger H.P.

Han er naturligvis spændt på at se det endelige resultat, for en ting er at drømme om en samlet butik, men noget andet er at se, hvordan samlingen mellem de de to butikker rent faktisk kommer til at se ud og virke.

Ud over H.P. er der tre ansatte i Huset i vintersæsonen og lidt flere om sommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce