Annonce
Skjern

Tæt på at vinde 150.000: Stauning er favorit til landsbypris

Stauning er kandidat til at blive Årets Landsby i Region Midtjylland. Arkivfoto: Jørgen Kirk

STAUNING: Hvis politikerne i regionsrådet siger ja den 27. maj, så er Stauning kåret som Årets Landsby i Region Midtjylland - og er ud over titlen blevet 150.000 kroner rigere.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse. Et ekspertpanel har vurderet de fem finalister, og efter et tæt løb peger pilen mod vest og Stauning er den klare favorit. Udvidelse af friplejehjemmet, jazzfestivalen og ikke mindst oprettelsen af købmandsbutikken, har gjort et godt indtryk på ekspertpanelet, da valget skulle træffes.

- Vi har haft et kandidatfelt til landsbyprisen med mange værdige vindere – det gælder naturligvis ikke mindst de fem finalister. Men Stauning stikker alligevel ud med en flot udvikling gennem flere år, et stærkt erhvervsliv og et imponerende fællesskab, hvor frivillige kræfter bl.a. har sikret, at byen igen har en indkøbsmulighed, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

Nyheden modtages med glæde hos Stauning Sogneforening. Det var den daværende formand, Ebba Lange Andersen, der gjorde en stor indsats for at få Stauning med i kapløbet, og hendes efterfølger på posten, Agnethe Andbæk Andersen, modtager nyheden med glæde.

- Det er det, vi har håbet på og drømt om. Vi glæder os, for vi har masser af gode ideer, som vi gerne vil føre ud i livet, siger Agnethe Andbæk Andersen.

En ide er at finde en lille mark, hvor der kan laves noget fælles på. Noget med bålpladser og legepladser, hvor folk kan samles. Et bidrag på 150.000 kroner kan række langt, og ellers er det nemmere at få hjælp fra fonde, når man allerede har penge i ryggen.

- men det er jo en bypris, så vi skal spørge alle i byen om gode ideer. Jeg håber at vi kan få Stauning mere på landkortet, så flere vil flytte herud, fortæller Agnethe Andbæk Andersen.

Det er 11. år i træk at prisen uddeles, og med 13 indstillede landsbyer, har der været det største kandidatfelt nogensinde. Prisen overrækkes senere på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce