Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tæller ikke med i Ringkøbing-Skjern: Sommerhusgæster er ikke med i Corona-statistik

Coronasmittede turister er ikke en del af smittetallene for Ringkøbing-Skjern Kommune. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Alle personer, der testes positive for COVID-19, bliver registreret som smittet i sin bopælskommune, selvom vedkommende skulle opholde sig i Ringkøbing-Skjern.

RINGKØBING-SKJERN: Hver dag offentliggøres der nye tal for coronavirussens udbredelse i landet. Disse viser blandt andet , hvor mange der er smittede med coronavirus, hvor mange der er indlagte, og hvor mange der er døde med coronavirus.

De seneste rapporter har vist, at coronavirussen er forholdsvis udbredt i Vestjylland og ikke mindst Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det har fået en læser til at skrive til Dagbladet. Læseren ville vide, om sommerhusgæster fra andre kommuner, der bliver testet positiv for coronavirus i Ringkøbing-Skjern Kommune, tæller med i statistikkerne som smittede i Ringkøbing-Skjern.

Det er ikke tilfældet, skriver Statens Serum Institut i en mail til Dagbladet.

Det er den kommune, man har folkeregisteradresse i, man bliver talt med som smittet hos, selvom man skulle opholde sig i en anden kommune, når man testes positiv.

Annonce

Har du spørgsmål til Dagbladet?

Coronavirussen har bidt sig fast i Danmark og dermed også i Ringkøbing-Skjern Kommune. Men hvad betyder udbruddet lokalt, og hvordan vil det påvirke vores landsdel?

Det vil vi på Dagbladet gerne give jer læsere mulighed for at finde svar på, og derfor har vi oprettet nedenstående formular, hvor du kan stille os journalister spørgsmål, som vi skal forsøge at finde svaret på.

Det kan være spørgsmål som ovenstående, hvor en læser undrede sig over, om den store andel smittede i kommunes skyldtes sommerhusgæster. Den undren bragte vi videre til Statens Serum Institut.

Du kan spørge om alt - det eneste krav er, at det skal handle om udbruddet og nedlukningen i Ringkøbing-Skjern.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Muligt hævntogt: Kvinde fik smadret sin bil

112

Mand gik amok med økse i privat have

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

112

Narkokøb endte med en på låget

Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce