Annonce
Videbæk

Syv præster med til at indsætte Videbæks nye præst

Ruben Elkjær Kristensen blev søndag indsat som sognepræst i Videbæk. Syv andre præster var med ved insættelsen. Fra venstre Jørgen Moeslund, Pelle Kviesgaard, Poul Nyborg, provst Poul Ivan Madsen, Johannes Esmarch, Keld Dahlmann, Ruben Elkjær Kristensen og Flemming Harpøth Møller. Foto: Mads Dalegaard

Ruben Elkjær Kristensen indsat i fyldt kirke

Annonce

Videbæk: Syv præster med provst Poul Ivan Madsen i spidsen var søndag med til at indsætte Ruben Elkjær Kristensen som ny præst i Videbæk.

Kirken var fyldt med omkring 400 kirkegængere, der ville byde den nye præst velkommen, og selv pladsen oppe ved orgelet var besat.

Provst Poul Ivan Madsen indledte gudstjenesten og læste et brev op fra biskop Elof Westergaard.

Efter gudstjenesten deltog omkring 200 i den efterfølgende velkomstreception i Kirkehuset, som menighedsrådet havde arrangeret.

Her blev Ruben Elkjær Kristensen, fru Line og deres tre børn budt velkommen.

En af de mange talere var Kai Lysgaard, formand for menighedsrådet.

- I menighedsrådet har vi haft mange overvejelser, siden Johannes Esmarch søgte sin pension efter 20 år som sognepræst. Vi frygtede lidt, at præstemanglen kunne betyde, at det blev svært at besætte stillingen. Du har vist stor interesse for stillingen og har sagt, at du har ventet på stillingen i tre år, så vi kunne have været vores bekymringer foruden, fortalte Kai Lysgaard.

Ruben Elkjær Kristensen er ansat som præst både i Rækker Mølle og i Videbæk, 40 procent til Rækker Mølle, 60 procent til Videbæk.

- Vi kunne da godt have tænkt os at få mere af din tid i Videbæk, men vi har et fint samarbejde med Rækker Mølle og vi var helt enige om, at det skulle være dig, slog Kai Lysgaard fast, der glædede sig over, at den nye præstefamilie har valgt at bosætte sig i byen.

Provst Poul Ivan Madsen stod for indsættelsen og læste blandt andet nogle ord fra biskoppen op for Ruben Elkjær Kristensen. Foto: Mads Dalegaard
Fanen fra de lokale spejdere var i spidsen, da præsterne kom ind i kirken. Foto: Mads Dalegaard
Kirkerummet var fyldt, da Videbæk fik sin nye præst. Foto: Mads Dalegaard
Pladsen ved orgelet var også optaget af tilhørere. Foto: Mads Dalegaard
Ruben Elkjær Kristensen bliver indsat som sognepræst i Videbæk. Foto: Mads Dalegaard
Ruben Elkjær Kristensen bliver indsat som sognepræst i Videbæk. Anni Obel. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kurt fra Holmsland gjorde det: Hole-in-one i strid vestenvind

Annonce