Annonce
Videbæk

Syv præster med til at indsætte Videbæks nye præst

Ruben Elkjær Kristensen blev søndag indsat som sognepræst i Videbæk. Syv andre præster var med ved insættelsen. Fra venstre Jørgen Moeslund, Pelle Kviesgaard, Poul Nyborg, provst Poul Ivan Madsen, Johannes Esmarch, Keld Dahlmann, Ruben Elkjær Kristensen og Flemming Harpøth Møller. Foto: Mads Dalegaard

Ruben Elkjær Kristensen indsat i fyldt kirke

Videbæk: Syv præster med provst Poul Ivan Madsen i spidsen var søndag med til at indsætte Ruben Elkjær Kristensen som ny præst i Videbæk.

Kirken var fyldt med omkring 400 kirkegængere, der ville byde den nye præst velkommen, og selv pladsen oppe ved orgelet var besat.

Provst Poul Ivan Madsen indledte gudstjenesten og læste et brev op fra biskop Elof Westergaard.

Efter gudstjenesten deltog omkring 200 i den efterfølgende velkomstreception i Kirkehuset, som menighedsrådet havde arrangeret.

Her blev Ruben Elkjær Kristensen, fru Line og deres tre børn budt velkommen.

En af de mange talere var Kai Lysgaard, formand for menighedsrådet.

- I menighedsrådet har vi haft mange overvejelser, siden Johannes Esmarch søgte sin pension efter 20 år som sognepræst. Vi frygtede lidt, at præstemanglen kunne betyde, at det blev svært at besætte stillingen. Du har vist stor interesse for stillingen og har sagt, at du har ventet på stillingen i tre år, så vi kunne have været vores bekymringer foruden, fortalte Kai Lysgaard.

Ruben Elkjær Kristensen er ansat som præst både i Rækker Mølle og i Videbæk, 40 procent til Rækker Mølle, 60 procent til Videbæk.

- Vi kunne da godt have tænkt os at få mere af din tid i Videbæk, men vi har et fint samarbejde med Rækker Mølle og vi var helt enige om, at det skulle være dig, slog Kai Lysgaard fast, der glædede sig over, at den nye præstefamilie har valgt at bosætte sig i byen.

Annonce
Provst Poul Ivan Madsen stod for indsættelsen og læste blandt andet nogle ord fra biskoppen op for Ruben Elkjær Kristensen. Foto: Mads Dalegaard
Fanen fra de lokale spejdere var i spidsen, da præsterne kom ind i kirken. Foto: Mads Dalegaard
Kirkerummet var fyldt, da Videbæk fik sin nye præst. Foto: Mads Dalegaard
Pladsen ved orgelet var også optaget af tilhørere. Foto: Mads Dalegaard
Ruben Elkjær Kristensen bliver indsat som sognepræst i Videbæk. Foto: Mads Dalegaard
Ruben Elkjær Kristensen bliver indsat som sognepræst i Videbæk. Anni Obel. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce