Annonce
Hvide Sande

Syv koncerter på seks dage: Corona forhindrer ikke klaveret i at spille på festival

En musikanmelder på Berlingske har sagt om Bjarke Mogensen, at 'når han rører ved noget, bliver det til guld.' Pressefoto: Nikolaj Lund
I dagene fra 17. til 21. august bliver der afholdt Late Summer Festival i Hvide Sande, hvor omdrejningspunktet er den klassiske musik.

Hvide Sande: Gennem de seneste måneder har de haft deres tvivl, Helge og Anette Slaatto. Som kunstneriske ledere af Late Summer Festival har de været usikre på, om frygten for spredning af coronavirus ville ende med at spolere årets festival i Hvide Sande.

Men nu ligger det helt fast, at klaveret spiller i dagene fra 17. til 21. august, hvor der vil blive budt på klassiske musikoplevelser med danske og internationale navne.


Annonce

Musikken er også en redning i vanskelige tider.

Helge Slaatto, kunstnerisk leder, Late Summer Festival


Helge Slaatto lægger ikke skjul på, at det har været en lang rejse med planlægningen af festivalens syv koncerter i Vestjylland:

- Året har været helt udsædvanlig i verden, hvilket selvfølgelig har givet udfordringer for rigtig mange mennesker. Kulturlivet er ikke en undtagelse, og det er Late Summer Festival selvfølgelig heller ikke, siger han og tilføjer:

- Egentlig havde vi et rigtigt flot program samt billetsalg klar meget tidligt i forhold til andre år, men da Danmark blev lukket ned, og restriktionerne kom frem, lignede det mest af alt, at festivalen ikke kunne gennemføres i august. Til trods for stadig flere problemer var vi ikke på noget tidspunkt indstillet på helt at aflyse. Musikken er også en redning i vanskelige tider.

Lidt færre billetter

2020-udgaven af Late Summer Festival præsenterer i alt 14 musikere fra ind- og udland; fra unge talenter som den danske accordionist Bjarke Mogensen til den norske pianist Einar Steen-Nøkleberg, der har rundet de 76.

Koncerterne spilles på en række unikke lokationer, der blandt andet omfatter Anker Fjord Hospice, Hvide Sande Sportsfisker Center og Lyngvig Kirke.

- Vi er selvfølgelig utrolig glade for, at vi nu er klar med et spændende program - og snart igen kan byde velkommen til klassisk musik. Det har helt bestemt været en kamp, som har været værd at kæmpe, og vi ser frem til at snart at besøge Hvide Sande, siger Anette Slaatto.

Ud over Bjarke Mogensen og Einar Steen-Nøkleberg byder Late Summer Festival på navne som Ylva Larsdotter, Jonathan Slaatto, Frank Reinecke, casalQuartett Zürich, Kv.Arken samt de to kunstneriske ledere i skikkelse af ægteparret Helge og Anette Slaatto.

På grund af corona køres der i år med et reduceret antal billetter, og der opfordres derfor til at købe billetter på forhånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce