Annonce
Udland

Syv dræbt og 57 kvæstet i sammenstyrtet skole i Nairobi

Njeri Mwangi/Reuters

Skolebygning i fattig del af Kenyas hovedstad styrede sammen tidligt mandag, oplyser myndighederne.

Mindst syv børn omkom, og over et halvt hundrede blev kvæstet, da et klasseværelse styrtede sammen mandag morgen i Kenyas hovedstad, Nairobi.

- Vi bekræfter, at syv er dræbt, og at yderligere 57 er kvæste, siger regeringens talsmand, Cyrus Oguna, efter ulykken.

Oguna siger, at de fleste af de kvæstede er i stabil tilstand.

Ulykken skete i den fattige bydel Dagoretti i den vestlige del af Nairobi.

- Jeg havde lige fulgt min søn i skole, da jeg pludselig hørte skrig, da jeg skulle til at gå hjem igen, siger Margaret Muthoni på Kenya National Hospital, hvor hendes søn på fire år er indlagt.

Kepha Otieno siger, at han mistede sin femårige datter i tragedien.

- Jeg kan ikke tro, at det er sandt. Det er for hårdt for vores familie, siger han.

Skolebygningen, som var bygget af træ og bliktag, styrtede sammen omkring klokken 7.30 mandag morgen.

- Mange boliger i området er i dårlig stand, siger en talsmand for regeringen ifølge nyhedsbureauet dpa.

En forælder siger, at den kollapsede bygning havde en "jernplade-væg", mens dens førstesal var opført af betonplader.

Bygningen kan være kollapset som følge af arbejde med kloakrørene på skoleområdet, oplyser en repræsentant for skolen.

- Syv har mistet livet. Det er meget ulykkeligt, siger bydelens politichef, George Seda.

Det er muligt, at bygningsstrukturen ikke holdt de mål, som der er foreskrevet, mener lokalpolitikeren John Kiarie.

- Hundredvis af fortvivlede lokale er samlet omkring pladsen ved skolen Precious Talent Academy i Dagoretti, hedder det i et tweet fra en ambuancefører, som deltager i redningsoperationen.

Røde Kors har på Twitter oplyst, at det har oprettet et informationscenter og sporingscenter, som også vil tilbyde krisehjælp.

Evanson Kamuri, som arbejder på Kenya National Hospital, siger til journalister, at to af de kvæstede børn, er i kritisk tilstand.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce