Annonce
Vestjylland

Sygeplejersker går til Arbejdstilsynet: - Der skal ske noget her og nu. I går holdt ambulancer i kø ved akutmodtagelsen, fordi der ikke var nogen til at tage imod

- Jeg har talt med flere sygeplejersker her til morgen. De siger, at de har mistet troen på, at der sker noget. De er mega vrede. De har levet 20 uger under et stort pres og meget ekstra arbejde, og de har ikke fået en løn-anerkendelse hverken i forbindelse med overenskomsten eller nu den nuværende situation, siger Bente Rasmussen, næstformand i Dansk Sygeplejeråds kreds i Midtjylland. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Overarbejds-plagede sygeplejersker har mistet tålmodigheden og går Arbejdstilsynet. "Et påbud tvinger ledelsen til at handle," siger kredsnæstformand.

Holstebro: Det er ikke lykkedes Hospitalsenheden Vests ledelse at formilde sygeplejerskerne på akutmodtagelsen i Holstebro, som pålægges store mængder overarbejde.

Det fortæller Bente Rasmussen, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråds kreds i Midtjylland, og som havde udbedt sig møde, efter Dansk Sygeplejeråd allerede i august havde gjort ledelsen opmærksom på arbejdspresset, men uden personalet oplever nogen bedring.

- Ledelsen har fremlagt nogle handleplaner, men det er svært for sygeplejerne at se, at det batter noget. De er fortsat nødt til at arbejde over, og de kan ikke blive ved med at holde til det, siger Bente Rasmussen, der har talt med flere sygeplejersker tirsdag.

Annonce

- De siger, at de har mistet troen på, at der sker noget. De er mega-vrede. De har levet 20 uger under et stort pres og meget ekstra arbejde, og de fik heller ikke en løn-anerkendelse i forbindelse med overenskomsten.

Dansk Sygeplejeråd har derfor anmeldt Hospitalsenheden Vest til Arbejdstilsynet.

Hvad vil I opnå med det?

- Vi har en arbejdsmiljølov, som siger, at det skal være forsvarligt at gå på arbejde. Får hospitalet et påbud, har det betydning i forhold til, at ledelsen skal handle, siger Bente Rasmussen.

Til gengæld undlader fagforbundet i første omgang at rette henvendelse til Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Men vi opfordrer sygeplejerskerne til at indberette utilsigtede hændelser, så det bliver synligt, hvilken konsekvens det har for patientsikkerheden. For det har en konsekvens. I går holdt ambulancer i kø herude, fordi der ikke var nogen til at modtage patienterne, fortæller Bente Rasmussen.

101 gange

Sygeplejerskerne på akutmodtagelsen i Holstebro tvinges dagligt til at arbejde over, i nogle tilfælde helt op til otte timer. Afdelingens 31 sygeplejersker er de seneste måneder blevet pålagt overarbejde 101 gange.

- Helt grundlæggende kan man ikke blive ved med at pålægge sygeplejerskerne mere og mere overarbejde. Det ligger ikke i overenskomsten - og da slet ikke i den daglige drift. Ledelsen bliver nødt til at forholde sig til det her og nu.

Men er det ikke en umulig opgave for ledelsen at skaffe så mange flere hænder fra den ene dag til den anden?

- Her og nu kunne man finde ressourcer ved at flytte opgaver fra akutmodtagelsen og tilbyde et fastholdelses- og rekrutteringstillæg, som kunne gøre det muligt at flytte medarbejdere fra andre afdelinger til akutmodtagelsen. Et tillæg kunne også gøre det attraktivt for nogle af de 5000 sygeplejersker, der på landsplan er forsvundet fra faget, at vende tilbage, mener kredsnæstformanden.

Hvor stort skulle sådan et tillæg være, for at stille jer tilfredse?

- Det skal være sådan, at det kan mærke. Sygeplejerskerne sætter totalt deres fritid til salg, så er der også nødt til at være lidt gulerødder. Lige nu arbejder rigtig mange sygeplejersker i vikarbureauer, fordi de her får en højere løn og selv har indflydelse på, hvornår de arbejder, siger Bente Rasmussen.

Dagbladet har forgæves forsøgt at få en kommentar til anmeldelsen fra Hospitalsenheden Vest fra sygeplejefaglig direktør Ida Gøtke.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce