Alarm 112

DSB gav fejlagtig forklaring på aflyste tog på Fyn

Erik Luntang/Ritzau Scanpix
Det var en fejl, at DSB meldte ud, at togaflysninger skyldtes sygdom blandt førere, oplyser informationschef.

En række lokomotivførere lå søndag formiddag syge, og det førte til, at togdriften på Svendborgbanen midlertidigt blev indstillet.

Det oplyste DSB's presseafdeling omkring klokken 11 til Ritzau.

Togene kunne ikke køre uden førere, og derfor blev der indsat togbusser mellem Odense og Svendborg, lød det.

Men søndag aften oplyser DSB's informationschef, Tony Bispeskov, til TV 2/Fyn, at det er en fejl, at man har meldt ud, at togaflysninger skyldes sygdom blandt lokomotivførere.

- Jeg ved ikke, hvordan det her konkret er blevet meldt ud, men det er i hvert fald forkert, at det er på grund af sygdom.

- Det skal vi selvfølgelig beklage, lyder det videre for informationschefen.

Udmeldingen om sygdom kom da også bag på forbundsformand i Dansk Jernbaneforbund Henrik Horup, der ikke kunne genkende billedet.

Dansk Jernbaneforbund er på ingen måde vidende om, at sygefraværet blandt lokomotivpersonalet er unormalt højt, lød det fra formand Henrik Horup.

- Dansk Jernbaneforbund tager på det kraftigste afstand fra, at DSB offentligt hænger lokomotivførerne, DSB's egne medarbejdere, ud som årsagen til indstilling af togdriften.

- Dette er efter Danske Jernbaneforbunds vidende helt ukorrekt, sagde formanden i en pressemeddelelse.

Ifølge ham er der ikke tale om en akut mangel på lokomotivførere. Det er derimod en personalemangel, som er blevet tydelig, efter at flere har søgt væk fra virksomheden den seneste tid, mener Dansk Jernbaneforbund.

/ritzau/

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Håndboldklub om nyt koncept: Rigtig godt produkt, men vi skal tænke på økonomien

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer