Annonce
Sport

Sygdom holder Niklas Landin ude af dansk EM-trup

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hverken Niklas Landin eller Lasse Svan er ikke blandt de 15 spillere, der er skrevet ind i EM-truppen.

Håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen har udtaget 15 af de spillere, der lørdag tager hul på EM med åbningskampen mod Island, og her er målmandsstjernen Niklas Landin ikke iblandt.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har offentliggjort truppen på sin hjemmeside. I et opslag på Twitter skriver forbundet desuden, at Landin døjer med sygdom.

Han kan dog blive indlemmet i den danske trup lørdag, hvor spiller nummer 16 offentliggøres. DHF skriver, at landstræneren inden klokken 9 lørdag morgen skal vælge den sidste spiller til truppen.

Heller ikke Niklas Landins bror, Magnus Landin, er en del af den danske trup. Fløjspilleren fik en skade i sin ene storetå i Golden League-kampen mod Norge 3. januar. Siden har han ikke trænet med resten af holdet.

Heller ikke den skadede holdkammerat Lasse Svan eller Morten Olsen er en del af truppen.

Til gengæld er Rasmus Lauge, der har kæmpet for at blive klar oven på en lægskade, blandt de 15 udtagne spillere.

Selv om de mange profiler glimrer ved deres fravær, har de stadig mulighed for at blive en del af det danske landshold under EM.

Landstræneren må skifte to spillere ud og ind i både gruppespil, mellemrunde og finaleweekend.

Foruden Island er Danmark i gruppe med Ungarn og Rusland ved EM, og alle danske gruppekampe spilles i Malmö Arena i Sverige.

EM afholdes i Sverige, Norge og Østrig, og finalen spilles 26. januar.

Her er de 15 spillere, der i første omgang er udtaget til mesterskabet:

* Målvogtere: Jannick Green.

* Fløjspillere: Magnus Bramming, Johan Hansen og Hans Lindberg.

* Stregspillere: Anders Zachariassen, Magnus Saugstrup og René Toft Hansen.

* Bagspillere: Niclas Kirkeløkke, Rasmus Lauge, Henrik Møllgaard, Mads Mensah Larsen, Mikkel Hansen, Michael Damgaard, Lasse Andersson og Jacob Holm.

/ritzau/

Annonce
Danmarks EM-trup på Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kommunalforsker: Der kan være tale om inhabilitet i Ørskov-sag

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce