Annonce
Kultur

Sygdom ændrer stand up-holdopstilling: Christian Fuhlendorff afløser Mark Le Févre

Med kort varsel har komiker Christian Fuhlendorff sagt ja til at afløse en sygdomsramt Mark Le Fevré, der skulle underholdt i ROFI-Centret lørdag 9. november. Pressefoto: ROFI-Centret

Ringkøbing: Mark Le Févre var en af de tre standupkomikere, der skulle optræde ved showet Comedy Night Ringkøbing i ROFI-Centret lørdag 9. november.

På grund af sygdom har Mark Le Févre været nødsaget til at melde afbud til showet. I stedet kan publikum opleve Christian Fuhlendorff sammen med Ruben Søltoft og Andreas Bo.

- Vi er kede af, at publikum ikke får mulighed for at opleve Mark Le Févre, men sygdom er hver mands herre. Til gengæld er vi glade og taknemlige for, at Christian Fuhlendorff, der også hører til på øverste hylde blandt standupkomikere i Danmark, springer til og vil give publikum en stor oplevelse sammen med Ruben Søltoft og Andreas Bo, siger centerleder Per Lange Andersen, ROFI-Centret, i en pressemeddelelse.

Allerede i sommer kunne ROFI-Centret med 950 solgte billetter melde udsolgt til showet, der begynder kl. 20.

- Vi glæder os til at åbne dørene til et helt fyldt ROFI-Center og et show med tre standupkomikere, der appellerer til både de yngre og den lidt ældre del af publikum, der holder af stand up komik, siger Per Lange Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce