Annonce
Sport

Svingende Wozniacki indleder titelforsvar med sejr

Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
Caroline Wozniacki slog Kirsten Flipkens, da danskeren mandag spillede sin første kamp i Eastbourne.

Caroline Wozniacki kom godt fra land, da hun mandag indledte sit titelforsvar i WTA-turneringen i Eastbourne.

På det engelske græs vandt den 11.-seedede dansker i to sæt over belgiske Kirsten Flipkens med cifrene 6-3, 6-4 efter en kamp, hvor Wozniacki både viste gode og mindre gode sider af sit spil frem.

Det er danskerens første sejr siden 6. april.

Dermed er Wozniacki, der ligger nummer 14 på verdensranglisten, klar til anden runde, hvor tyske Andrea Petkovic, verdensranglistens nummer 71, venter.

Wozniacki kom flyvende fra start mandag og vandt kampens første tre partier ved blandt andet at bryde belgierens udlæg til 2-0.

Men så forsvandt noget af det fokus og koncentration, hun havde lagt for dagen med, og Flipkens var tilbage i kampen, da hun brød Wozniackis serv til 2-3.

De efterfølgende tre partier blev tabt af den servende spiller, og det regnskab kom Wozniacki ud af med plus på kontoen ved stillingen 5-3.

Det efterfølgende parti vandt Wozniacki rent, og så kom første sæt overbevisende i hus.

Hun startede andet sæt i lige så overlegen stil ved at bryde Flipkens' serv både første og anden gang, belgieren lagde ud, og så var kursen mod sejr sat.

Generelt var det tydeligt, at Wozniacki var niveauer over sin modstander. Danskerens største modstander virkede til at være sig selv og sin til tider manglende skarphed.

Den forsvandt ligesom i første sæt i en periode, og så fik Flipkens reduceret til 3-4.

Men så gentog historien fra det indledende sæt sig igen. Wozniacki fik hanket op i sig selv - blandt andet efter en peptalk fra sin far - og så kom sejren med hiv og sving i hus.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce