Sport

Svingende Wozniacki indleder titelforsvar med sejr

Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
Caroline Wozniacki slog Kirsten Flipkens, da danskeren mandag spillede sin første kamp i Eastbourne.

Caroline Wozniacki kom godt fra land, da hun mandag indledte sit titelforsvar i WTA-turneringen i Eastbourne.

På det engelske græs vandt den 11.-seedede dansker i to sæt over belgiske Kirsten Flipkens med cifrene 6-3, 6-4 efter en kamp, hvor Wozniacki både viste gode og mindre gode sider af sit spil frem.

Det er danskerens første sejr siden 6. april.

Dermed er Wozniacki, der ligger nummer 14 på verdensranglisten, klar til anden runde, hvor tyske Andrea Petkovic, verdensranglistens nummer 71, venter.

Wozniacki kom flyvende fra start mandag og vandt kampens første tre partier ved blandt andet at bryde belgierens udlæg til 2-0.

Men så forsvandt noget af det fokus og koncentration, hun havde lagt for dagen med, og Flipkens var tilbage i kampen, da hun brød Wozniackis serv til 2-3.

De efterfølgende tre partier blev tabt af den servende spiller, og det regnskab kom Wozniacki ud af med plus på kontoen ved stillingen 5-3.

Det efterfølgende parti vandt Wozniacki rent, og så kom første sæt overbevisende i hus.

Hun startede andet sæt i lige så overlegen stil ved at bryde Flipkens' serv både første og anden gang, belgieren lagde ud, og så var kursen mod sejr sat.

Generelt var det tydeligt, at Wozniacki var niveauer over sin modstander. Danskerens største modstander virkede til at være sig selv og sin til tider manglende skarphed.

Den forsvandt ligesom i første sæt i en periode, og så fik Flipkens reduceret til 3-4.

Men så gentog historien fra det indledende sæt sig igen. Wozniacki fik hanket op i sig selv - blandt andet efter en peptalk fra sin far - og så kom sejren med hiv og sving i hus.

/ritzau/

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce