Annonce
Erhverv

Svineproducenter går et historisk godt år i møde: Det kan blive redningen for vores generation

Formand for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, ser aldeles lyst på det kommende år. PR-foto
Formand for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg fra Lyne, ser optimistisk på tilværelsen for svineproducenterne ved indgangen til 2020. Han tror på flere penge i branchen.
Annonce

Lyne: Det er ikke altid lige nemt at være en del af det danske landbrug, men formanden for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg fra Lyne, tror, at 2020 bliver bedre end aldrig før.

- Vi står i et historisk øjeblik, hvor vi endelig kan tjene penge på grise – både smågrise og slagtesvin. Det falder på et tørt sted for de fleste af os, så det er rigtig godt. Faktisk ser jeg 2020 som det år, der kan gå hen og blive min generations redningsår, siger han, men understreger dog, at det er op til den enkelte svineproducent at udnytte den historisk gode periode fuldt ud.

Lige nu er der gode priser for svin, og Kim Heiselberg mener, at det kan betyde et frirum, der kan give de enkelte svineproducenter styr på deres økonomi.

- Det er nu, vi har mulighed for at komme ud af bankernes jerngreb og få konsolideret vores virksomheder. Og endelig giver det os mulighed for at få foretaget nogle tiltrængte generationsskifter. Alt det skal vi nu sørge for at få udnyttet fuldt ud, siger formanden i en pressemeddelelse.

Annonce

Svinepest er en joker

Kim Heiselberg er dog ikke blind for, at det hurtigt kan vende, for der er også trusler, der lurer.

- Afrikansk svinepest er en joker. Den har givet os høje priser på grise, men den er også en risiko, der rykker stadig tættere på.

Derfor anerkender formanden også Folketingets handlekraft, der gjorde det muligt få sat vildsvinehegnet op i tide, og det gør ham fortrøstningsfuld:

- Risikoen stiger for, at der kommer svinepest til Tyskland, men jeg har is i maven. Foruden hegnet har vi et velfungerende vaske-setup ved grænsen samt stor fokus fra alle landmænd, transportører og øvrige aktører i branchen på at holde smitten ude. Alle løfter i flok for at sikre den danske svineproduktion mod smitte, siger han.

Kim Heiselberg opfordrer til, at regeringen i højere grad begynder at opfatte dansk svineproduktion som en oplagt del af løsningen i stedet for en del af problemet.

- Jeg håber, at regeringen kan se, at landbruget er en oplagt løftestang for dansk vækst, miljø og klima, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce