Annonce
Erhverv

Svineproducent fra Ådum vinder større sag over Skat

Lasse Buhl var meget overrasket over Skats vurdering af huslejepriserne for hans medarbejdere. - Vi var og er stadig fuldstændig uforstående overfor Skats krav. Vi tager ikke overpris for lejemålene, fordi de har den stand og placering, de nu har, siger Lasse Buhl, som også endte med at få ret i landsskatteretten. Pressefoto: Rådgivningsvirksomheden LMO
Fire medarbejdere hos landmand fra Ådum blev i 2015 vurderet til at have betalt 700.000 kroner for lidt i husleje. Huslejedifferencen medførte et større skattesmæk, men efter en tur i landsskatteretten står medarbejderne som vindere af sagen.

ÅDUM: En større skatteregning og en fremtidig husleje på omkring 12.000 kroner om måneden var udsigten for fire af smågriseproducent Lasse Buhls medarbejdere. Men efter en længerevarende retssag, der fik sit punktum i landsskatteretten med sejr til Lasse Buhl og hans medarbejdere, er de økonomiske kvaler forduftet.

Lasse Buhl driver et landbrug i Ådum med 1300 søer og 230 hektar jord sammen med otte medarbejdere. Siden 2015 har landmanden og fire medarbejdere kørt sag mod Skat, som ved et rutinetjek af landbruget havde vurderet, at medarbejderne betalte alt for lidt i husleje.

De fire medarbejdere – tre rumænere og én dansker - havde lejet sig ind i boliger på svineproducentens bedrifter. Den ene bolig ligger i direkte forlængelse af soholdets svinestalde, mens den anden havde en afstand af omkring to meter fra en stald. Boligerne var på henholdsvis 175 kvadratmeter og 200 kvadratmeter, hvoraf beboeren kun havde råderet over de 130 kvadratmeter.

Annonce

Vurderet efter østjyske standarder

Med placeringen in mente havde Lasse sat huslejen på et niveau, han mente var realistisk, nemlig til 15 kroner per kvadratmeter inklusive forbrug. Det var man ikke enige i hos Skat, der vurderede, at huslejen burde øges til 40 kroner pr. kvadratmeter eksklusiv forbrug.

Ifølge landbrugsrådgivningsfirmaet LMO, som førte retssagen for Lasse Buhls medarbejdere, havde Skat regnet sig frem til huslejestigningen ved at sammenligne med huslejepriser på parcelhuse i villakvarterer i østjyske Hjortshøj og Hadsten samt et hus nær vandet i Grenaa.

Det betød en huslejedifference på omkring 700.000 kroner, fortæller Lasse Buhl. Et beløb, som de fire medarbejdere blev beskattet af.

- Vi var og er stadig fuldstændig uforstående overfor Skats krav. Vi tager ikke overpris for lejemålene, fordi de har den stand og placering, de nu har. Men vi tager slet heller ikke underpris. Den er fair og på niveau med områdets øvrige lejemål, siger Lasse Buhl i en pressemeddelelse fra LMO.

- Det var jo dybt besynderligt, at de sammenlignede stuehusene med flotte parcelhuse i centrale dele af Østjylland. Det har jo ingen gang på jorden, og derfor var det også vigtigt at føre sagen, lyder det fra Lasse Buhl.

Vigtig sag

Selvom han ikke selv blev ramt af huslejestigningen og skattesmækket, var det vigtigt for ham at føre retssagen alligevel.

- Mine medarbejdere fik jo enormt store regninger, som de ikke kunne leve med. Det ville også betyde, at mine fremtidige medarbejdere skulle bruge næsten hele deres løn på husleje, hvilket jo ikke er realistisk, siger Lasse Buhl og forklarer, at han fem gange har tilbudt Skat at besigtige medarbejderenes boliger - et tilbud Skat ikke har benyttet sig af.

- Så de har vurderet ejendommene uden at vide, hvilken stand eller beliggenhed de har, siger Lasse Buhl.

Retssagen endte som nævnt med et positivt udfald for landmanden og de fire berørte medarbejdere. Udfaldet blev, at landsskatteretten vurderede huslejen til lidt under de 15 kroner per kvadratmeter, som Lasse Buhl havde sat huslejen til. Men retten besluttede at lade forbrug gå oveni huslejen, så den endte med en mindre stigning.

- Det er okay, for alternativet var jo et helt andet og langt, langt værre. Skats udgangspunkt var jo komplet urimeligt, og det har vi også fået medhold i. Det glæder mig naturligvis, siger Lasse Buhl.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];