Annonce
Danmark

Svindler skal bag tremmer - tre års fængsel for millionbedrageri

En 29-årig mand med relationer til Fredericia har netop fået sin dom for omfattende databedrageri. Derudover er han blevet dømt for narkobesiddelse. To andre er ligeledes sigtet i sagen for hæleri. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Opdateret kl. 15.15: Navnet på den dømte er tilføjet.

En 28-årig mand fra Fredericia er netop blevet dømt for et bedrageriforhold i millionklassen. Knap fem millioner formåede Martin Bryhl at bedrage sig til. Det tvivlsomme hverv foregik primært fra lejligheden i Fredericia. Et par gange brugte han også byens bibliotek.

Ud af de knap fem millioner kroner formåede den 28-årige mand at få fingrene i de omkring fire af dem. Pengene blev blandt andet brugt til at betale gæld af med.

Måden, hvorpå han fik fingrene i de mange millioner, var ved at franarre tilfældige mennesker deres NemID, optage lån i deres navn for efterfølgende at få pengene udbetalt enten til sin egen eller andres konti.

Sagen kørte som en tilståelsessag, og det endte med tre års fængsel for Martin Bryhls vedkommende.

Manden var også tiltalt for - udover det omfattende bedrageri - at have været i besiddelse af 34,2 gram kokain. Derudover erkendte han i retten at have overtrådt både fyrværkeribekendtgørelsen og ordensbekendtgørelsen ved tilbage i marts forrige år at have affyret og kastet med en raket større end en mandefod, i forbindelse med en fodboldkamp på Odense Stadion mellem OB og AGF. Den 28-årige havde forbud mod at opholde sig på stadionet.

Mandens forsvarer, Mira Tøfting, oplyser til avisen Danmark, at dommen ikke bliver anket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce