Skjern

Svigtende japansk marked er skyld i Solid Productions konkurs

Solid-Group fik stor succes med SWP-møllen. Pressefoto

En genåbning af det japanske marked kom for sent for Solid-Group, der torsdag måtte indgive konkursbegæring for underafdelingen Solid Production.

Skjern: Det japanske marked har drillet Solid Production i hele 2018, og torsdag kulminerede det med, at virksomheden måtte erklæres konkurs.

"Efter lang tids kamp i efteråret for at genåbne certifikatet til salg på det japanske marked måtte man i går konstatere, at det blev genåbnet for sent. Lønninger til ansatte, der har stået standby til at supportere det japanske marked med produktion og service har sammen med andre omkostninger på det japanske marked drevet likviditeten ud af koncernen. I dag har bestyrelsen derfor anmodet skifteretten om at tage Solid Production A/S under konkursbehandling," skriver Solid Production i en pressemeddelelsen torsdag eftermiddag.

I april 2018 måtte Solid Production fyre 30 medarbejdere, efter at den japanske regering besluttede at skære i tilskuddet til husstandsmøller. Japan var et af Solid Productions hovedmarkeder, og virksomheden blev derfor hårdt ramt af reduktionen i den japanske støtteordning.

Fyringsrunde nummer 2

Igen i august 2018 måtte Solid Production sige farvel til 15 medarbejdere - også denne gang var årsagen et svigtende japansk marked.

- Vi har haft stort fokus på det japanske marked, og i foråret satte vi vores produktionsapparat til at producere til et stort salg på basis af forventningerne derude. Vi fik bygget lageret op og fik også afsat møller til vores forhandlere. Der bliver også installeret møller, men det går ikke så stærkt, som vores forhandlere havde håbet. Derfor er vi kommet ind i et vakuum, sagde direktør Leo Hansen dengang til Dagbladet.

Med de to fyringsrunder gik Solid Production, der er kernen i Solid-Group, fra omtrent 145 til cirka 100 medarbejder.

Senere blev certifikatet for eksport af vindmøller til det japanske marked lukket, men kort før jul i 2018 kom certificeringen atter på plads. Det var dog for sent for Solid Productions vedkommende:

"Det er ærgerligt, at vi ikke har kunnet holde ud det sidste stykke - vi har remburser under åbning og har ordrer til afskibning allerede i februar", udtaler ejer Carsten Lauridsen i pressemeddelelsen.

Onsdag blev medarbejderne således sendt hjem og fik at vide, at de ikke vil få udbetalt januarlønnen. Torsdag klokken 11 var medarbejderne indkaldt til møde, hvor de fik at vide, at Solid Production var gået konkurs.

Håber på redning

Nu arbejder en kreds af investorer på en løsning for Solid Production, som kan drive produktionen videre inklusiv medarbejdere og faciliteter, skriver virksomheden i sin pressemeddelelse.

"Investorerne vil i givet fald sikre, at den tidligere ejer Carsten Lauridsen fortsat kan være en del af det nye selskab, og dermed kan den nye platform køre videre med samme ånd og udviklingsiver", står der.

Det forventes desuden, at Solid-Groups to andre selskaber, Solid Wind Power og Solid Energy, der producerer varmepumper, kan køre videre.

Dagbladet har kontaktet ejer af Solid-Group Carsten Lauridsen for yderligere kommentarer, men han har ikke ønsket at udtale sig mere på nuværende tidspunkt.

0/0
Skjern

Aktivitetsdag ryster efterskoleelever og handicappede sammen

Skjern

Så kom fårene på lyng

Skjern

Konfirmationer i Skjern Kirke søndag den 28. april

112

Politiet kørte til én forbrydelse - sigtede ung mand for en anden

Skjern

Specialefterskole har bygget ud: Bedre undervisning og mere sang

Skjern

Laksene venter på slusen og bedre vejr