Udland

Sveriges regering forlænger skærpet grænsekontrol

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Som følge af trusselsbilledet mod Sverige forlænger landets regering skærpet grænsekontrol frem til november.

Sveriges regering forlænger den skærpede grænsekontrol frem til november på grund af trusselsbilledet i landet.

- Der foreligger fortsat en alvorlig trussel mod den offentlige orden og mod Sveriges indre sikkerhed, siger regeringen i en udtalelse torsdag.

Sverige indførte intern grænsekontrol ved enkelte indrejsesteder allerede i november 2015.

Samme år fik landet 163.000 asylsøgere, hvilket lagde stort pres på ressourcer og på kapaciteten ved modtagelsescentre og i kommunerne.

Det er på denne baggrund, at den skærpede grænsekontrol forlænges frem til november.

Grænsekontrollen er flere gange tidligere blevet forlænget.

Politiet har tidligere opfordret alle, som skal til Sverige, til at medbringe pas eller nationale id-kort - også hvis man kommer fra et Schengen-land.

Der er regler for, hvor længe et Schengen-land kan have grænsekontrol. EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, er ikke tilhænger af mere grænsekontrol og har tidligere udtrykt håb om, at kontrollen snart kan indstilles.

Men det er næppe sidste gang, at den svenske regering forlænger grænsekontrollen.

Beslutningen blev truffet ved et regeringsmøde torsdag.

Den svenske regering understreger, at det sker i overensstemmelse med EU's regler - blandt andet i forbindelse med forhøjede trusler om terror og i forbindelse med dårlig kontrol af EU's ydre grænser.

Danmark har haft midlertidig grænsekontrol siden 4. januar 2016. Den er blevet forlænget flere gange.

Den danske regering har de seneste år begrundet kontrollen med "sikkerhedssituationen i Europa" og migranter, som i "betydeligt omfang" flytter fra land til land.

Beslutningen om grænsekontrol ligger hos medlemslandet. Men der skal ske en orientering til EU-Kommissionen, som vurderer den fremlagte begrundelse for kontrol trods Schengen-reglerne om åbne grænser.

Norge, som er med i Schengen, har også indført midlertidig grænsekontrol.
/ritzau/TT

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tophistorier

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte