forside

Sverigedemokraternas leder skal tale ved DF's årsmøde

Sverigedemokraternas leder, Jimmie Åkesson, kommer lørdag til Herning for at tale på Dansk Folkepartis årsmøde.

DF's Søren Espersen mener, at partierne i Sverige dummer sig ved ikke at samarbejde med Sverigedemokraterna.

Når Dansk Folkeparti i weekenden holder årsmøde i Herning, kommer den svenske partileder Jimmie Åkesson fra Sverigedemokraterna og holder tale i Herning.

Det oplyser Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

Den svenske partileder ventes at ankomme lørdag efter middag.

- Vi er imponeret over partiet, og hvad de har gjort. Vi har en lang historie sammen med dem. Allerede før valget i Sverige i 2010 var Pia, (Kjærsgaard, daværende DF-formand, red.) i Skåne og tale sammen med Jimmie.

- Jeg har været taler ved to af deres årsmøder, og Kristian Thulesen Dahl (nuværende DF-formand, red.) har været derovre et par gange. Vi har en rigtig god forbindelse, siger Espersen.

Sverigedemokraterna stormede frem ved det svenske valg, der blev afholdt søndag, og de fik 17,6 procent af stemmerne.

Alligevel har både den røde og den blå blok afvist at gøre sig afhængige af det indvandrerkritiske parti ved dannelsen af en ny regering.

Det ærgrer Søren Espersen.

- Jeg synes, at de virker utroligt dumme og ubegavede de andre partier. For det går jo sådan ved hvert eneste valg. Sverigedemokraterna er blæst frem. Ved næste valg vil det gå endnu værre for de andre partier, siger han.

Søren Espersen ser mange ligheder mellem Dansk Folkeparti og Sverigedemokraterna.

- Jeg tror, at de har en langt mere liberal holdning, end vi bryder os om. Men ellers er der mange sammenfald. Både i forhold til et stærkt retsvæsen, hårde straffe til voldsforbrydere og i forhold til indvandring er vi meget på linje med Sverigedemokraterna.

Trods de mange ligheder vil DF-politikeren ikke kalde Sverigedemokraterna for et søsterparti.

- Vi bruger ikke det udtryk. Vi vil ikke forpligtes på noget, der foregår i deres parti. Men vi har en meget tæt samtale og mødes på mange forskellige planer. Både i ledelsen og i de enkelte lokalforeninger, siger han.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

Odgar og Nanna er vikinger i Bork: 'Nærvær på et helt andet plan'

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

900 uldne statister skal give ekstra opmærksomhed til EU-kandidat

Klumme

Martine om at blive gammel: Måske er det andet end medicin og ømme muskler?

Ringkøbing-Skjern

Miljøminister skyder nationalpark-debat til længe efter valget

Kultur For abonnenter

Bogkassen anbefaler: Han skrev de sidste ord, Kim Larsen indspillede

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Der skal fuldt blus på nyt mekka for de unge

Hvis man skulle lave en top 10-liste over faste samtaleemner blandt områdets unge, er der ingen tvivl om, at et af emnerne ville være, at der er alt for langt mellem steder, hvor unge kan mødes, hygge sig, lytte til musik, gå i byen og så videre. I flere år har det været et omkvæd, at: "Vi har kun McDonalds at hænge ud på" og "Der sker ikke en skid her i området". Måske ikke helt i takt med sandheden, men de unge har måske alligevel noget at have snakken i. Derfor er det også en god og spændende idé, som folkene bag Ringkøbing Invest - Boy Boysen, Jan Jessen og Bjarke Hansen - har sendt i luften her i påskeferien. De tre herrer har købt Ringkøbings gamle posthus, og deres ultimative drøm er at finde nogen, der har mod på og lyst til at drive et diskotek i den historiske bygning. "Det, synes vi, at Ringkøbing mangler" lyder meldingen, og de har fuldstændig ret. Om det så bliver døbt Diskotek Posthuset, må tiden vise, men det er på alle måder vigtigere end navnet, at tanken om et diskotek i Ringkøbing ikke kommer til at samle støv i en eller anden skrivebordsskuffe. Samtidig er det vigtigt, at ideen ikke bliver skudt i sænk med påstande om, at et diskotek da ikke kan løbe rundt i Ringkøbing. Det kan godt være, at der gennem årene er lukket forskellige diskoteker og andre steder af samme type i byen, men lige nøjagtig når det gælder det gamle posthus er der god grund til at tænke større. Hvorfor er der så det? Jo, det handler om bygningens placering. For det første ligger den tæt på både rutebilstation og banegård, og det vil gøre det forholdsvis nemt for gæsterne at nå både frem og hjem. For det andet ligger et af kommunens spillesteder, Generator, rundt regnet 10-11 spytklatter fra posthuset. Og for det tredje bliver der med Ringkøbing Udviklingsforum i spidsen arbejdet på højtryk for at gøre DSB's gamle stationsbygning til et hus for - ja, netop for de unge. Med tre så tætliggende steder, der på hver sin måde appellerer til de unge, er det lige før, det er i orden at sige, at 1+1+1 bliver til 4. Hvis - eller rettere sagt: Når der kommer mere konkrete planer for både et diskotek og et ungdomshus omkring Nørredige i Ringkøbing, vil de forskellige aktører forhåbentlig sætte sig sammen og udarbejde en fælles plan for et tæt samarbejde på tværs. På den måde kan et fælles fodslag være med til at sparke gang i noget, som mange ikke en gang har forestillet sig kunne blive virkelighed. Det kan godt være, det lyder lidt overdrevet, men en gang imellem skal man også turde lyde lidt overdrevet. Her fra skal overdrevet lyde sådan har: Der skal fuldt blus på et nyt mekka for de unge.

Klumme

Amagerpigens tak til Bork Havn Efterskole: I var vinden under mine vinger

Skjern For abonnenter

Kære morfar. Jeg håber at du har et got liv nedenånor jorn i kisten. Hilsen Julie

Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud

Mindeord

Et engageret, ydmygt og meget venligt menneske er borte: Tak for sangen, mor!