Annonce
Sport

Svensker fører FCK's keeperduel: Han har god selvtillid

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Karl-Johan Johnsson reddede et straffespark, da FCK torsdag fik 1-1 hjemme mod Dynamo Kiev.

FC København hentede før sæsonstart to nye målmænd i form af norske Sten Grytebust og svenske Karl-Johan Johnsson.

Sidstnævnte har været manager Ståle Solbakkens foretrukne siden september, og torsdag viste han sig frem ved at redde et straffespark i 1-1-kampen mod Dynamo Kiev i Europa League.

Grytebust har døjet med en skade, men efter at nordmanden er vendt tilbage, har han oftest været at finde på bænken. Og her kan han også komme til at tilbringe meget af den kommende tid.

- Det er svært at se, at han (Johnsson, red.) ikke skal spille de næste kampe. Han har spillet rigtig, rigtig godt og har god selvtillid, siger Ståle Solbakken.

29-årige Johnsson kom til FCK fra franske Guingamp. Tidligere har han spillet i Superligaen for Randers.

Han blev hentet til FCK to dage før sæsonpremieren mod OB, hvor han tog plads på bænken, men siden har han spillet sig ind i varmen, og i Europa League-gruppespillet har han stået samtlige kampe.

- Jeg fik pladsen, inden Sten blev skadet, så jeg ved ikke, om tanken var, at jeg skulle tage over. Han blev skadet, så jeg spillede mere. Men jeg synes, jeg har vist, hvad jeg kan. Jeg håber, at de kan lide mine kvaliteter, og at jeg spiller flere kampe, siger han.

Med kampe i Superligaen, Europa og pokalturneringen ser han ikke noget problem i, at Grytebust også får spilletid, som det eksempelvis var tilfældet, da nordmanden vogtede målet i sidste uges pokalkamp mod FC Nordsjælland.

- Vi har mange kampe, og jeg ved, at Ståle gerne vil have, at begge målmænd får kampe.

- Selvfølgelig vil man altid spille. Men jeg har forståelse for det, når man spiller så mange kampe. Hvis Sten spiller i nogle af de kommende kampe, så vil jeg bare arbejde hårdt og vide, at jeg får muligheden i flere kampe, siger Karl-Johan Johnsson.

Johnsson har kontrakt frem til sommeren 2023, mens Grytebusts kontrakt løber frem til udgangen af 2022.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce